[Update] Ook dit rotjochie klaagt Fortnite aan

Auteur: , Geen reacties
Kwal, maar desalniettemin terecht

Het gaat niet goed voor Epic Games.

Originele bericht: LOL: Fresh Prince’s Carlton klaagt Fortnite aan

Hoewel het Epic Games voornamelijk voor de wind gaat, is het gebruik van de emotes in het populaire Fortnite de laatste tijd behoorlijk omstreden. Nadat Carlton uit The Fresh Prince of Bell Air zijn dansje al herkende en een rechtszaak aanspande (originele bericht) gaat ook deze kleine celebrity naar de rechtbank om de Amerikaanse game-ontwikkelaar een kopje kleiner te maken.

De betreffende jongeman werd ontzettend bekend op Instagram nadat hij een dansje deed wat hij ‘Flossing’ noemde. Vervolgens laat hij in talloze posts zien wat voor kwal hij is door stoer te doen over zijn populariteit en aandacht. Maar hey, ik ben gewoon jaloers op dat dansje; ik wil dat ook kunnen.

Hij is net zoals Alfonso Ribeiro (Carlton) en eerder al rapper 2 Milly opgelicht door Epic Games, dat dansjes in hun uitzonderlijk populaire game gebruikt waar ze geen rechten voor bezitten.

Met andere woorden, hoewel ik het de zogenoemde BackPackKid (zo heette hij na het virale filmpje waarin hij het dansje deed) eigenlijk niet gun, staat hij wel in zijn recht. Ook de jongen is namelijk opgenomen in een game zonder daar toestemming voor gegeven te hebben.

Maar er is meer. Het jochie zei eerder in een interview dat het hem niets kon schelen dat Fortnite zijn dansje gebruikte. “Het is niet zo belangrijk. Ik ben gewoon blij dat ik in de game zit.” Nu laat hij in een statement op Instagram weten dat zijn management en zijn ouders het gevoel hebben dat Epic Games misbruik van hem maakt. Dat is enerzijds terecht, maar daarnaast een duidelijke cash-grab van de ouders.

Dit hele verhaal gaat hoe dan ook nog een staartje krijgen, want zoals duidelijk wordt uit de onderstaande video, zijn een hoop in-game dansjes gebaseerd (of zelfs 1 op 1 overgenomen) van andere artiesten. Wat begon als een leuk scala aan referenties naar tv-shows, artiesten en pop-cultuur wordt al snel een copyright-festijn van heb ik jou daar.

Foto @Saturday Night Live/NBCEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).