Update: verzonden berichtjes terugfluiten in Whatsapp

Whatsapp
Een functie die mogelijk voor een hoop heisa gaat zorgen.

Toen Whatsapp met de ‘blauwe vinkjes-update‘ kwam was het hek van de dam. Er waren een grote groep voorstanders voor de feature, maar ook een grote groep tegenstanders. Deze nieuwe update die er aan zit te komen zal mogelijk voor vergelijkbare taferelen gaan zorgen.

Whatsapp werkt namelijk aan een functie die het mogelijk moet maken om reeds verzonden berichten terug te fluiten. Je zegt iets lomps of je hebt spijt, dan kun je straks het bericht ongedaan maken. Let wel: de ontvanger krijgt hier een melding van te zien. Een teruggefloten bericht krijgt de markering ‘Sender revoked the message’, zoals je op bovenstaande screenshot kunt zien.

Dit zal opnieuw een update zijn die ervoor gaat zorgen dat gesprekken via Whatsapp een nieuwe twist gaan krijgen. Gebruikers die de melding ontvangen zullen zich namelijk afvragen ‘Wat heeft hij of zij dan precies verstuurd?’. Vervolgens kan de verzender alsnog uitleg gaan geven.

De berichtendienst test momenteel de functie op iOS. Wanneer de update zal worden uitgerold is niet bekend. (via WABetaInfo)

Nog geen reacties

  1. Ik ga er persoonlijk vanuit, dat zodra de ontvanger het bericht heeft gelezen (of ook maar 1 iemand in een groep) dat revoke niet meer mogelijk is.

    • @falcon: Lijkt me waarschijnlijk, inderdaad. Ik denk dat whatsapp deze update doet, omdat veel mensen denken dat dit al zo is.

      Ze denken dat omdat ze het bericht bij zichzelf hebben verwijderd, dat dit ook bij de andere is gebeurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *