Update voor Facebook iOS app, inclusief Chat Heads

Facebook iOS app 6.0
Bezitters van een Apple device kunnen gerust zijn, Facebook is ze namelijk niet vergeten! Gezien al het Facebook <3 Android nieuws van de afgelopen weken zou je bijna denken dat de iOS app geen aandacht meer kreeg. Niet is echter minder waar, vandaag wordt versie 6.0 van de iOS app gelanceerd.

Zoiets ingrijpends als Facebook Home hoeven we (voorlopig) nog niet te verwachten voor iOS (of Windows Phone), maar desondanks krijgt de iOS app wel een vleugje Home. Net zoals op Android kan je nu op iOS gebruik maken van Chat Heads.

Oftewel ‘bubbels’ van mensen waarmee je in gesprek bent, die boven de app blijven ‘zweven’ (waar je ook bent in de app). Op die manier kan je gemakkelijk een gesprek voortzetten. Een verschil met Android is wel dat Chat Heads op iOS alleen werkt als je de Facebook app geopend hebt, want zodra je deze sluit dan zijn de Chat Heads ook weg. Dat verschil is er omdat apps op iOS ‘sandboxed’ zijn.

Een andere nieuwe functie van iOS app is dat je zogenaamde ‘stickers’ kan versturen. Dat zijn een soort van mega irritante smilies. Zie hieronder:

Facebook iOS stickers

Op dit moment kunnen alleen mensen met een iPhone stickers versturen, maar op termijn kunnen mensen met Android dat ook. Wel kunnen mensen met Android deze stickers al ontvangen. The horror.

Downloaden van de nieuwe iOS app kan HIER. Laat je ons even weten wat je er van vindt?

Voor mensen met een Android telefoon hebben we ook nog een nieuwtje: de internationale versie van Facebook Home is vandaag gelanceerd.

Nog geen reacties

 1. Ik vind het een mooie update. Ziet er weer gelikt uit. De zwevende chat-heads op de iPhone zijn handig. Wat mij het meest aanspreekt is het nieuwe design van de app voor de iPad. Daar is het erg mooi op geworden. Nou alleen hopen dat de app niet meer zo vaak crasht. Ik hoop dat deze verbeteringen ook doorgezet worden naar de losse Messenger app van Facebook. Die gebruik ik toch meer als de ingebouwde chatfunctie van de Facebook app.

  Wat betreft dat sandboxed.. daar ben ik blij mee. Ik zit echt niet te wachten op een Facebook integratie in mijn lockscreen, wallpaper, etc. De Facebook post functie zit al in het notificatie center.. dat vind ik genoeg.

  • @Freewarefreak: dat is niet het sandboxed waar ik op doel. Jij haalt Chat Heads (van Messenger) en Facebook Home door elkaar.

   Als je op Android de nieuwe Facebook Messenger hebt dan krijg je altijd en overal Chat Heads. Omdat iOS maar 1 app tegelijk kan draaien heb je ze alleen als de Facebook app open is.

   Messenger/Chat Heads heeft dus niks te maken met je wallpaper, lockscreen of de andere zaken die jij noemt.

   • @robertr: Ooo ok.. ik ben daar mee in de war ja. Klopt. Ik zou het niet fijn vinden als Facebook Home beschikbaar komt voor de iPhone. Daar stond gisteren een artikel over op de iPhoneclub.nl site. Facebook is nu in onderhandeling om toegang te krijgen tot de lockscreen, notifications api’s van iOS met Apple. Dan krijg je dat idee wat Android Facebook Home nu al biedt. Daar ben ik huiverig van. Ik wil niet dat Facebook dadelijk een integraal onderdeel is van de user-experience van iOS.

    • @Freewarefreak: heb inderdaad begrepen dat Facebook onderhandelingen aan het voeren is met Apple en Microsoft om Facebook Home, in wat voor vorm dan ook, door te voeren op iOS en Windows Phone.

     Maar zoals ik al kort aanstip: dit zal op korte termijn niet gebeuren.

     iOS & WP zijn beide (zeer) gesloten besturingssystemen en Facebook moet wel met een hele goede deal komen willen ze daar concessies aan doen.

     Er zal wellicht een iets diepere integratie komen, maar daar zal het bij blijven.

     Vergeet trouwens niet dat Facebook Home (voorlopig?) een optie is naast de gebruikelijke Facebook app. Als je er niet op zit te wachten kan je het dus gewoon houden bij het oude vertrouwde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *