Update voor Windows 8.1 focust meer op de muis

Oude muis is oud
Er waren nogal wat klachten van early adopters van Windows 8. Zo zou de hele zet om meer met touch te gaan doen een beetje te veel zijn geweest. Microsoft is nu van plan om dit recht te zetten in een toekomstige update voor het OS.

In de update wil Microsoft het gebruik van de muis stimuleren door onder andere de rechtermuisknop te gaan gebruiken om het Start-menu (of wat daar van over is) te openen, en apps te sluiten. Dit in tegenstelling tot de gebaren op een touch-interface die hier eerder voor nodig waren.

Ook moet de update, die verwacht wordt in het voorjaar, Windows 8.1 beter laten draaien op tragere, oudere, en goedkopere apparaten. Door de lijst met hardware-vereisten aan te passen hoopt het Amerikaanse bedrijf zo de competitie van Chromebooks en consorten af te houden. Het plan is om Windows nu op apparaten met minimaal 1 GB RAM en 16 GB opslag te laten draaien.

Toch blijft Microsoft trouw aan de touch-interface. Alles wat in de update komt heeft geen enkele invloed op de aanraak-compatibiliteit van Windows. Ze geloven dat de traditionele muis uiteindelijk tot het verleden gaat behoren, en past daar hun software op aan. Ook hopen ze zo een groter gedeelte van de educatieve markt te krijgen. Scholen zijn, volgens het bedrijf, nu eenmaal gek op goedkope touch-screen computers.

(Via: CNet)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *