USB 3.0 optische kabel verbindt met lichtsnelheid

USB 3.0 optische kabel verbind met lichtsnelheid
Met nieuwe optische USB kabels kan je langere kabels maken en de snelheid waarmee de data wordt overgeschreven is oogverblindend.

De kabels worden gemaakt door Corning en kunnen een snelheid van 5 Gb per seconde aan. Maar in plaats van koper, waarmee de standaard USB kabels data overbrengen, maken deze kabels gebruik van glasvezel. Een groot voordeel is de mogelijke lengte van de kabels, zo worden er nu al kabels van tien meter aangeboden. Bij de koperen USB kabels had je een repeater nodig om de maximale snelheid van 5gb/s te behouden. De kabels zijn niet goedkoop maar kunnen wel een uitkomst bieden in verschillende situaties.

De kabels zijn lichter, kunnen gebogen worden en zijn compatibel met USB 2.0 en 3.0 aansluitingen. Het enige minpunt bij de kabels is dat ze geen apparaten kunnen opladen. Bij de ‘oude’ USB kabels zorgde de koperen verbinding ervoor dat je tegelijkertijd apparaten kon opladen. Dat gaat met deze nieuwe optische kabels helaas niet meer. Volgens de maker worden er nog weinig optische kabels gebruikt maar dit zal veranderen door de steeds grotere vraag naar snellere verbindingen.

4 reacties

  1. 5Gb/s is gewoon de maximale snelheid voor USB 3.0 hoor, daar verandert glasvezel niets aan tov koper. Het verschil zit enkel in de lengte waarmee je de maximale snelheid haalt, met glasvezel kan je langere kabels maken met weinig snelheidsverlies.

      • @MrSkyline: Het material maakt niets uit zolang het usb3.0 protocol niet meer kan handelen. Door glasvezel zelf kan al 400Gb/s op dit moment met bepaalde systemen, over serieuze lengtes, daar zal het niet aan liggen, je stuit op de omzetters/converters die het vaak niet aankunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *