Utopia-app gaat gebukt onder negatieve recensies

Utopia-app
De app voor het SBS6-programma Utopia valt niet bij iedereen in de smaak. Integendeel.

Ideale samenleving

Onder het credo ‘Wat als je opnieuw zou mogen beginnen, hoe zou jouw ideale samenleving er dan uitzien?’ heeft Talpa 15 Nederlanders – waaronder een oliebollenbakker en een zwerver – op een plek zonder regels en wetten gedumpt om een nieuw leven op te bouwen. Ze kregen een loods, een onbewerkt stuk land, 25 kippen, twee koeien, één mobieltje (met €25 beltegoed) en wat geld toegewezen. Daar moeten ze het mee doen. Een soort Hunger Games vermengd met Big Brother, maar dan met minder doden. Vooralsnog althans.

‘€2,50 per maand? AN OUTRAGE!’

Deze groep mensen wordt door talloze camera’s omringd, die via de Utopia-apps voor Android, iOS en binnenkort Windows Phone zijn te volgen. Je kunt zelf bepalen via welke camera je kijkt. Er zijn continue vier livestreams beschikbaar. Maar wie toegang wil hebben tot deze content, en zelf twee 360° camera’s op het terrein wil bedienen, moet daarvoor een Utopia Paspoort aanschaffen. Die is tot 31 januari gratis, daarna kost ‘ie €2,50 per maand. En betalen voor apps, dan doet de gemiddelde smartphonebezitter liever niet. Iets dat, samen met een klaagzang over de veelvoud aan reclame, veelvuldig terugkomt in de recensies over de iOS-app. Hieronder de eerste zes.

Utopia-app
Utopia-app

De gemiddelde score voor de Utopia-applicatie staat momenteel op 2,5 ster. Mede dankzij de plotselinge toevoeging van opvallend positieve 5 sterren-recensies in de laatste paar dagen.

Utopia-app

In de eerste gebruikersreviews van de Android-app wordt vooral geklaagd over technisch malheur, waardoor de app niet op alle Android-apparaten schijnt te werken.

Utopia-app

Kortom, het wordt nog een klus voor John de Mol en co. om de app aan te laten slaan. Technisch draait de app op zowel iOS 7 als recente Android-versies erg soepel. Zit gewoonweg goed in elkaar. De pijn zit dan ook in het haperend functioneren op bepaalde Android-toestellen, reclames en het feit dat de Utopia-doelgroep €2,50 per maand moet betalen om er écht gebruik van te kunnen maken.

Nog geen reacties

  1. Tsja, gezien de spelling van de gemiddelde recensent zit hij/zij waarschijnlijk te krap bij kas om 2,50 per maand af te tikken voor zo’n ‘Utopia Passport’. Kom nou zeg, betaal het gewoon of kijk het niet. Zo simpel is het. Als je een mooie iPhone 5S kunt betalen, dan kun je ook best 2,50 per maand missen voor een dergelijk programma.

  2. De pijn zit dan ook in het haperend functioneren op bepaalde Android-toestellen, noem het beestje gewoon bij naam en benoem o.a. Samsung voluit. Mijn Samsung met Android was pas goed na een update die 1,5 jaar later kwam en daarna was ’t toestel al gedateerd.

    Waarom zou je zo’n app downloaden en passport kopen van 2,50 welke je als in-app-aankoop kunt zien als het elke werkdag om 19.30 op SBS6 te zien is?

  3. Denk dat jullie van Apparata eigenlijk geen recht van spreken hebben, als ik snel naar de reviews kijk bij de android app is het ongeveer hetzelfde. Maar dan gaan de klachten over een niet werkende app…

    Ik vindt apparata een leuke site, maar de app is echt 10x niks. als ik foto’s aanklik wordt ik terug gestuurd naar het beginscherm, soms valt hij zomaar uit en zo zijn er nog wel een paar flinke bugs. (ik gebruik een Note II).
    Ik kom hierdoor steeds minder op de site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *