uTorrent lanceert gratis Netflix, Torrents leven weer?!

Auteur: , 4 Reacties
Lekker illegaal streamen

uTorrent gaat direct de strijd aan met Netflix. Ga je voor legaal of goedkoop?

Tijdens de gouden eeuw van downloaden kon je het zo gek niet bedenken, of het was door middel van een torrent te verkrijgen. Niemand betaalde meer voor muziek, games en films. Nu steeds meer bedrijven door de wonderen (of kwalen) van het internet hun verdienmodel aanpassen, zijn abonnementen en streaming-diensten ontzettend populair geworden. uTorrent’s antwoord op diensten als Netflix kan al die vooruitgang weer teniet doen.

uTorrent, het bedrijf achter de bekende torrent-client, lanceert deze week uTorrent Web, een tool in je Windows browser waarmee het mogelijk wordt om films en series direct af te spelen terwijl deze gedownload worden. Niemand vind het immers tof om te wachten tot het balkje op 100% komt te staan voordat je aan je favoriete show kunt beginnen. Nu nog de smart download-functie en ik ben om.

uTorrent Web is het antwoord op vele streamingdiensten die voor een relatief klein bedrag zo’n beetje alle denkbare content naar je streamen. Het voordeel van het gratis kapen van content was er wel een beetje vanaf. Misschien dat deze nieuwe tool roet in het eten gooit voor de rijke Hollywood studio’s die ‘te weinig geld’ verdienen aan hun producten.

Hoe dan ook, deze gratis vorm van Netflix is niet zonder gevaren. ‘Slim’ torrents selecteren is al een hele kunst (een volledige film van maar 20MB hmm… dat is vast legit) maar al streamend downloaden is misschien nog riskanter. Daarom werkt uTorrent samen met een anti-virus-bedrijf aan een malwarevrije file sharing omgeving. Torrents zouden, wanneer je naar een film zoekt, eerst gescand worden op virussen.

Ondertussen is er meer gaande bij moederbedrijf Tron, want bazen achter uTorrent en BitTorrent zijn naar verluidt bezig met het belonen van ‘seeders’, de torrent-gebruikers die een gedownloade file weer uploaden zodat anderen de content weer sneller kunnen downloaden. Mogelijk gaat Tron seeders belonen (in de vorm van geld of misschien zelfs cryptocurrency) zodat het uploaden van bestanden niet meer op vrijwillige basis gebeurt. Interessante tijden voor torrent-liefhebbers die het tientje voor Netflix niet kunnen missen.4 reacties

Torrents leven weer? Nog nooit gehoord van popcorn time?
@ffw88: Sinds de piek van BitTorrent in 2007 heeft het nooit meer de geweldige hoogte gehaald die het ooit had. Sterker nog, diensten als YouTube, Netflix e.d. krijgen absurd meer traffic dan P2P file sharing clients zoals BitTorrent. Dus ja, misschien gaat het weer leven.

Natuurlijk heb ik van Popcorn time gehoord, maar dat is nooit een bedreiging geweest voor diensten als Netflix. En daarbij, die 500 pop-ups bij iedere klik zijn waardeloos; zo erg is dat bij uTorrent niet.
K gebruik torrents gewoon nog steeds hoor.
@toyotafortuner: ik ook. Ondanks dat ik óók een Spotify en Netflix account heb. Zolang er nog steeds films of series worden gemonopoliseerd of achter landsgrenzen worden weggestopt, zal ik op z’n nog wel eens een torrent binnen halen.

Overigens is qBittorrent verre te prefereren boven uTorrent. Licht, makkelijk en vrij van bloatware.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).