V.S. testen General Atomics laser voor gebruik op AC-130

Auteur: , 2 Reacties
General Atomics Laser

Komende maand wordt hij getest in de woestijn van New Mexico: een laserkanon dat destructie moet aanrichten vanaf kilometers hoogte.

Vanaf meerdere kilometers afstand gaten branden in vijandelijk materieel. Volgens generaal Bradley Heithold, commandant van het Air Force Special Operations Command (AFSOC) moet het ‘voor het einde van het decennium’ te realiseren zijn. Een eerste stap wordt volgende maand gemaakt als de laser van General Atomics (ontwikkelaar van onder meer de Predator-drone) wordt getest op de White Sands Missile Range, in de woestijn van New Mexico. Hij wil de lasers gebruiken om vanaf een AC-130 vijandelijke voertuigen, communicatie-middelen en andere elektrische apparatuur uit te schakelen zodat grondtroepen verrassingsaanvallen kunnen uitvoeren.

Hoe sterk de laser precies is wil Heithold niet kwijt, maar hij is naar schatting vijf keer zo krachtig als Laws, een laser in de 150 KW categorie (100 keer sterker dan de kracht die nodig is om een elektrische oven te verwarmen tot 180 graden).

De tests zullen 18 maanden lang duren. In eerste instantie schiet men vanaf de grond op luchtdoelen, zoals raketten, mortieren en kruisraketten. Naast een versie voor de AC-130 wordt er ook gewerkt aan een bescheidener versie voor de Predator-drone.

(Via New York Post)2 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
AC-130, komen die dingen niet uit eind jaren 60? Dat daar nog geen vervanger voor is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).