Vader van terreur-slachtoffer klaagt techreuzen aan

Auteur: , 3 Reacties
Parijs Eiffel

Facebook, Twitter en Google zouden volgens de man steun aan IS hebben verleend.

Het gaat om de vader van een slachtoffer van de aanslagen in Parijs, november vorig jaar. Reynaldo Gonzalez is er namelijk van overtuigd dat de bedrijven doelbewust IS in staat hebben gesteld om propaganda te verspreiden en geld op te halen en heeft in Californiƫ een zaak aangespannen.

Normaal gesproken kunnen bedrijven niet verantwoordelijk worden gehouden voor de content die door anderen op hun platformen worden geplaatst. De rechtszaak draait dan ook niet om de daadwerkelijk geposte berichten, maar om het bijdragen aan de groei van IS. Want zonder de zoekmachine en social media-kanalen:

“The explosive growth of ISIS over the last few years into the most-feared terrorist group in the world would not have been possible.”

Vergezocht? Zo doen de drie aangeklaagden het in ieder geval wel af. Facebook en Twitter noemen de klacht simpelweg ongegrond en wijzen erop dat hun voorwaarden het plaatsen van dergelijk materiaal verbieden. Google weigert commentaar.

Tegelijkertijd roepen veel partijen dat deze bedrijven meer moeten doen om propaganda tegen te gaan. Hillary Clinton zei dat na de aanval in Orlando en de directeur van de FBI stelt dat Omar Mateen zeer waarschijnlijk geradicaliseerd is door het zien van IS-propaganda.

Gonzales is uit op een schadevergoeding. Als die wordt toegekend, dan gaat het waarschijnlijk om een astronomisch bedrag. Veel kans lijkt hij echter niet te hebben.3 reacties

stelletje hamburger vreetende cola zuipende trump suportende mensen afshietend geldgraaiend rottuig loopt er in dat land rond zeg… mn zoon is doodgeschoten, ik ga facebook maar is aanklagen.
@gwnbmw: Nog gecondoleerd.
@Donstil: steek dat maar ergens waar de zon niet schijnt voor dit tuig…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).