Van oude fiets naar hippe e-bike voor 400 euro

Van oude fiets naar hippe e-bike voor 400 euro
Zeg vaarwel tegen vermoeide fietsritten.

Elektrische fietsen worden steeds voordeliger, maar echt goedkoop kun je ze niet noemen. De Canadese student Simon Park komt met een betaalbaar alternatief. Voor enkele honderden euro’s kun je een bestaande fiets ombouwen tot een echte e-bike.

Het ziet er mal uit, maar je weet: it looks stupid but works. it ain’t stupid. De constructie bestaat uit een elektromotor en een derde wiel. Deze buitenboordmotor zorgt voor een aandrijving, zodat je zelf niet meer hoeft te trappen. De student presenteerde zijn idee op de South Island Open Innovation Challenge. De jury was onder de indruk van het concept en Park won een prijs van maar liefst 15.000 Canadese dollar. Dat komt neer op bijna 10.000 euro.

Het is niet alleen voor de fun. De student wil zijn idee daadwerkelijk op de markt gaan brengen voor een bedrag van 400 euro. Wil je moeiteloos van A naar B en maakt het je niet uit hoe mal het eruitziet, dan is deze e-bike constructie ideaal. Het prototype van de student kan ongeveer 50 kilometer afleggen op een volle acculading. Check zijn presentatie in de video hieronder.

https://www.facebook.com/victorianews/videos/1761442553876469/

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *