Vanaf nu kan je met Secret anoniem berichten delen

Vanaf nu kan je met Secret anoniem berichten delen
Vanaf vandaag kan je de app Secret downloaden in Google Play en de App Store. Hiermee kan je anoniem berichten en foto’s plaatsen.

Afgelopen februari werd de app in Amerika geïntroduceerd en het bleek een grote hit te zijn. De twee oprichters van Secret, David Byttow en Chrys Bader, kennen elkaar van Google. Waarbij David Byttow vijf jaar aan Google Wave en Google+ heeft gewerkt. Google is nu ook één van de investeerders in de app, zo hebben de beide heren al 10 miljoen dollar weten op te halen.

Na hun periode bij Google hebben de oprichters besloten dat ze zelf met iets wilden komen. Dat werd dus Secret. Een app waarmee je anoniem berichten kan delen net zoals op Facebook. Alleen op Facebook is natuurlijk alles open en weet je van wie een bericht komt. Bij Secret is dat juist het tegenovergestelde. Het enige wat vergelijkbaar is, is de tijdlijn waar je de berichten op plaatst.

Je kan dus niet de herkomst van een bepaald bericht zien. Je kan hem alleen lezen en voor waar aannemen. De app maakt gebruik van je adressenbestand op je telefoon of de mensen op je tijdlijn daadwerkelijk vrienden zijn of niet. Je kan ook willekeurige berichten zoeken via de explore knop aan de bovenzijde van de app.

Ik ben alleen bang dat een dergelijk app tot pesten kan leiden, nu natuurlijk een hot item in onze samenleving. Je kan op deze manier natuurlijk alles zeggen zonder enige terughoudendheid. Aan de andere kant zou het ook mensen kunnen helpen om van bepaalde problemen af te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *