Vanaf september heeft Vodafone een landelijke 4G-dekking

Vanaf september heeft Vodafone een landelijke 4G-dekking
Terwijl KPN al een landelijke 4G-dekking heeft geregeld, zou Vodafone dit pas in april 2015 bereiken. Vandaag laat de telco weten dat ze voor liggen op schema, en de landelijke dekking per september al van kracht is.

Vodafone CEO Rob Shuter laat weten dat de uitrol van 4G door de zachte winter en een slimmere inzet van frequenties en techniek wordt versneld. De laatste 18% van Nederland waar nog geen Vodafone 4G-dekking is wordt daardoor eind september voorzien.

4G van Vodafone, dat een downloadsnelheid van 50 Mbps heeft, wordt verspreid door een combinatie van lage (800Mhz) en hoge (1800Mhz) frequenties. Lage frequenties reiken verder, waardoor minder zendmasten nodig zijn. Met hoge frequenties wordt capaciteit gerealiseerd in steden. Daarnaast voorziet Vodafone zijn mastenpark van zowel AIR-antennes als Remote Radio Head-technologie.

Shuter in een verklaring:

“De zachte winter zonder bevroren bodem maakte het veel eenvoudiger om masten aan te sluiten op het vaste netwerk in de grond. De komende maanden zullen we twee keer zoveel 4G-masten activeren als oorspronkelijk gepland.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *