Vanaf volgend jaar laden we onze tablets draadloos op

Draadloos-opladen-tablets
Verschillende smartphones zijn al zonder een snoertje op te laden, en in 2015 kun je accu van tablets ook eindelijk op deze handige manier bijvullen.

Op het moment pronkt vooral Google’s Nexus 7 (zie bovenstaande afbeelding) met de mogelijkheid om draadloos opgeladen te worden, maar de kans is groot dat we in de loop van 2015 al onze tablets zonder kabeltje van stroom kunnen voorzien.

Mijlpaal
Het bedrijf Freescale bereikte onlangs een nieuwe mijlpaal op het gebied van draadloos opladen, door een oplader van 15-Watt te fabriceren. Deze is krachtig genoeg om tablets, medische apparatuur en andere grotere gadgets aan te kunnen.

De draadloze telefoonoplader van Freescale is ter vergelijking drie keer minder krachtig. Deze laders konden niet gebruikt worden door tablets, omdat deze doorgaans meer stroom vragen om effectief opgeladen te kunnen worden. Dit betekent overigens ook dat het draadloos opladen van je smartphone met deze nieuwe lader een stuk sneller gaat.

Laptops?
Even je telefoon op de oplader leggen als je je spullen pakt om naar je werk te gaan, lijkt dus een realiteit te worden. Nu is het nog wachten op draadloze laders voor laptops, totdat we onze kabels permanent in de kast kunnen leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *