Vandaag is het Comic Sans dag

Vandaag is het Comic Sans dag
Ook zo’n hekel aan Comic Sans? Dan zou ik vandaag het internet maar even mijden.

Het is namelijk officiële Comic Sans dag. Die wordt op de eerste vrijdag in de maand juli gevierd. In 2009 is deze dag in het leven geroepen door de radio 3FM dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. Dit vooral nadat het lettertype door bijna iedereen werd gebruikt. Hierdoor kreeg het een slechte naam en raakte het in de vergetelheid.

Daarom hebben Coen Swijnenberg en Sander Lantinga de Comic Sans dag bedacht in 2009. Het is dan ook vandaag de dag waarop iedereen wordt opgeroepen om zijn of haar mails in Comic Sans te versturen. Verschillende Bedrijven in Nederland doen ook mee. Zo hebben zij het lettertype op hun site aangepast naar Comic Sans.

Dit jaar is het ook 20 jaar geleden dat Vincent Connare het lettertype heeft ontworpen. Hij ontwierp het lettertype eigenlijk voor het gebruik in de tekstballonnen van Word. Microsoft introduceerde het daarentegen als een standaard lettertype in de tekstbibliotheek van Word. Het lettertype is vooral voor ontwerpers een doorn in het oog, dit komt omdat het door veel mensen niet goed wordt toegepast. Twee ontwerpers hebben in 2009 zelfs een heuse Ban Comic Sans site in het leven geroepen. (foto: Fokke en Sukke)

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *