Vandaag lijkt het internet trager dan normaal

Auteur: , Geen reacties
Laadtijden

Het kan goed zijn dat jouw favoriete internetsites vandaag wat langzamer lijken te laden dan normaal. Dat ligt niet aan jou, maar aan een wereldwijde protestactie.

Sites als Reddit, RedTube en Pornhub zullen heel de dag een langer laadschermpje tonen dan we van ze gewend zijn. Hiermee sluiten ze zich aan bij een actie van de Electronic Frontier Foundation (EFF). Dit doen ze niet omdat ze met de servers bezig zijn, maar om te protesteren tegen nieuwe Amerikaanse regels over netneutraliteit.

Meer macht met meer geld
Deze nieuwe regels zouden de grootste websites meer vrijheid geven om hun eigen diensten voor te laten gaan boven de kleinere. Door veel geld te betalen, kunnen deze webgiganten een voorkeurspositie veiligstellen op het internet, zodat ze nog meer gebruikt worden.

Met de actie willen de protesterende sites laten zien hoe de toekomst eruit kan zien als de regels doorgevoerd worden. Daarom zul je bovenstaande banner zien verschijnen, waar je tevens meer informatie over het protest kunt vinden. Hoewel de websites dus trager lijken, is dit in werkelijkheid niet het geval bij Pornhub. Een woordvoerder laat weten dat ze wel de banner plaatsen, maar niet langzamer pornovideo’s zullen streamen. Hiermee hoopt Pornhub vandaag 50 miljoen mensen te bereiken.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).