Veel elektrische apparaten alleen nog in handbagage

Vliegtuig brand
Dankzij een verbod van de Verenigde Naties mogen lithium-ion-batterijen niet meer mee in het laadruim van een vliegtuig.

Uiteraard heeft dat behoorlijke gevolgen, omdat deze batterijen in de meeste laptops, tablets en smartphones te vinden zijn. In verband met brandgevaarlijkheid mogen deze accu’s alleen nog mee in de handbagage en niet in de normale bagage.

ICAO, de burgerluchtvaartorganisatie van de VN, maakte dit vandaag bekend. In ieder geval tot april 2018 is de nieuwe regeling van kracht. Bij een paar grote luchtvaartmaatschappijen mocht je trouwens al geen lithium-ion-accu meer in je bagage stoppen.

Je kunt de hoverboards/swagways/hoe je ze wilt noemen bedanken hiervoor, want de tientallen meldingen van spontaneous combustende plankjes hebben tot het verbod geleid. Op de stoep ziet zo’n fikkend batterijtje er nog wel geinig uit, maar in een vliegtuig zijn de gevolgen mogelijk wat minder prettig.

In ander luchtvaart-related-nieuws: KLM heeft zijn app vernieuwd. Hij is er voor iOS en Android en je kunt er onder meer je boardingpass offline mee openen zodat je hem op je telefoon of tablet kan laten scannen bij de gate. Verder wordt je op de hoogte gehouden met de vluchtgegevens en is er een ‘inspirerende reissectie’. Handig is ook integratie met AirBnB en Uber – gemakkelijk accommodatie vinden en een ’taxi’ bestellen, dus. Tot slot krijg je een overzicht van je gespaarde Flying Blue-punten.

3 reacties

  1. Een half jaar geleden moest ik in Shanghai mijn camera accu uit mijn ingecheckte bagage halen. Er staat mij echter niets bij van vliegtuigongelukken veroorzaakt door ontploffende batterijen in vliegtuigen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *