Veel iPhone 6 bezitters dumpten Android

eeniphone6
Een op de drie Europeanen die een iPhone6 of 6+ kocht, stapte over van een Android-toestel. Dit blijkt uit een analyse van de kwartaalcijfers door onderzoeksbureau Kantar Worldpanel ComTech.

Deze cijfers sluiten naadloos aan op Tim Cook’s recente uitspraak dat Apple met het nieuwe toestel veel klanten van Google’s concurrerende systeem afpakt. Niet zo gek dus dat het marktaandeel van iOS flink stijgt. Deze trend is overigens al een tijdje gaande. Het sterkst gebeurt dat in het Verenigd Koninkrijk: van 32,1% naar 38,1%. In heel Europa is het gestegen van 19,2% naar 20,4%. Ondertussen weten we dat 9% van de Nederlanders niet weten welk systeem ze hebben. Je kunt je dus afvragen in hoeverre het altijd om een weloverwogen overstap ging.

Daar kan Apple trots op zijn, maar Google claimt nog steeds het grootste marktaandeel. 68,4% van de op ons continent verkochte smartphones had een Android-besturingssysteem. Dat is wel een daling van 3,1%. In het Verenigd Koninkrijk zakte het van 56,2% naar 52,9%.

Microsoft en Blackberry blijven ver, ver achter. Windows Phone mag rekenen op 8% van de sales in het Verenigd Koninkrijk. Blackberry moet het met slechts 0,7% doen.

Nog geen reacties

 1. Grappig, ik had het idee dat het juist andersom gebeurde, ik ken ondertussen bijna niemand meer met een iphone, iedereen heeft android.

 2. Logisch… je wil ook wel eens kijken wat een ander merk te bieden heeft. Ik heb na 4 jaar Android een half jaar een iPhone 5 gehad. Totaal niet mijn ding en nu inmiddels weer terug naar Android.

 3. iPhone is voor een leek op gebied van technologie een goede keus. Voor wie meer wil en dan met name vrije keus om te tweaken en openheid in apps e.d. is toch beter af met een Android toestel.
  Zelf heb ik een OnePlus One en kan zo’n beetje alles eraan aanpassen en zit niet aan dat achterlijke iTunes vast als ik een app wil installeren. Ook Popcorntime draait zonder een jailbreak:)
  Daarnaast heb ik een keus uit duizenden thema’s om mn telefoon naar hartenlust vorm te geven. Android & OPO 4 the win!! 🙂

 4. Logisch, ga je voor gebruiksgemak en een OS wat nooit/zelden vastloopt ga je voor Apple.
  En wat je nu ook steeds meer gaat zien is dat de afwerking /materiaal gebruik van android telefoons Apple wil benaderen.

  • @bofkont: “Logisch, ga je voor gebruiksgemak en een OS wat nooit/zelden vastloopt ga je voor Apple.”

   Dat is een mythe, ik ga niet zeggen dat Google het beter doet maar Android heb ik in 3,5 jaar tijd op mijn HTC One X nog nooit zien vastlopen, overigens ook niet op de HTC Legend die ik daarvoor had. Nu zijn dat persoonlijke ervaringen maar toch.

   “En wat je nu ook steeds meer gaat zien is dat de afwerking /materiaal gebruik van android telefoons Apple wil benaderen.”

   Het niveau van afwerking hadden de telefoons 10 jaar terug al, het materiaal gebruik is iets van de laatste jaren. Maar daar is Apple bij de smartphones niet per direct de trendsetter. Neem maar eens de HTC One M7, die ook geheel uit aluminium opgetrokken is. En dan hebben we het nog niet gehad over unibody behuizingen gehad, ook een van de heilige gralen van Apple. Toevallig had mijn HTC legend er ook al een.

   Niet om Apple af te kraken, maar het is echt niet zo bijzonder. Het is enkel anders. Niets meer en niets minder.

   Had al eerder willen reageren maar ik kon niet inloggen??

 5. Ik vermoed dat het komt doordat Apple eindelijk een groot scherm aanbiedt. Voordien moest je wel naar Android, Windows Phone of BlackBerry (ik discrimineer niet!) als je dat wou, nu is de iPhone plots ook een optie geworden voor die mensen.

 6. Logisch, de iPhone heeft nu een ‘goed’ formaat en kamp Android valt dit jaar tegen. Ik heb een 6+ gekocht na 5 jaar android (HTC).

 7. de meeste die ik ken zijn net van iphone naar android (samsung) gegaan, en ondertussen zelfs vele die van samsung naar een andere merk zijn overgestapt vanwege de prijs. Android is toch grotendeels hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *