Veertien bizar realistische Minecraft-creaties

Auteur: , Geen reacties
Lord-of-the-Rings-Minecraft

Met Minecraft kun je alles bouwen, maar deze creaties overtreffen zelfs je stoutste verwachtingen.

De website Mashable zette tien adembenemende Minecraftcreaties op een rijtje (wij voegden nog vier extraatjes toe), die stuk voor stuk bewijzen wat een spel met pixelgraphics en blokjes al niet voor elkaar kan krijgen. Miljoenen en miljoenen blokjes zijn uitgehakt en zorgvuldig teruggezet, wat de volgende resultaten opleverde.

14. Het Paleis van Justitie


Een 125×125 basis, 160 blokken hoog en met acht rechtszalen, vier bibliotheken en een binnenplaats waarin je het dak kunt bewonderen, 150 blokjes boven je.

13. Een werkende 16-Bit computer


Maker ohmganesha had er maar twee weken voor nodig om deze 16-bit computer werkende te krijgen. Het ziet er misschien niet wonderschoon uit, maar hier gaat het dan ook vooral om de prestaties. 32 bytes RAM en 256 ROM om precies te zijn.

12. Hogwards (Harry Potter)


Maandenlang is er gebouwd om de school van Harry Potter in blokvorm tot leven te brengen. Zelfs het stadje Hogsmeade is niet vergeten, evenals een Quidditch veld en The Black Lake.

11. USS Enterprize (Star Trek)


Dit iconische ruimteschip is met een schaal van 1:1 nagebouwd, wat talloze gamers meer dan een jaar gekost heeft. Spoel bovenstaande video door naar 2:55 voor een indrukwekkend overzicht.

10. Kings Landing (Game of Thrones)
Kings-Landing-Minecraft
De stad waar al heel wat geliefde personages gestorven zijn, blijkt ook prachtig om te zetten naar Minecraftstijl. Heb je na bovenstaande foto nog niet genoeg, dan is hier een volledig album met prachtige foto’s van deze immense replica van de hoofdstad van Westeros.

09. Complete steden (Minecraft City Building Project)
City-Building-Minecraft
Zoals de naam al doet vermoeden, was het doel van het City Building Project om volledige steden op te bouwen in blokvorm. Toegegeven, aan bovenstaande foto is wel een beetje geshopt (zoals het water en de lucht), maar het resultaat is zo mooi dat we dat graag even door de vingers zien.

08. Minas Tirith (Lord of the Rings)
Minas-Tirith
De plek waar een legendarisch uitgevochten werd in Lord of the Rings is heel getrouw nagebouwd in Minecraft. Door wat visuele effecten ziet de stad er wat glanzender en witter uit dan eigenlijk in de game het geval is.

07. Heel Middle Earth


Minas Tirith was al indrukwekkend, maar wat dacht je van een complete replica van Middle Earth? Zien is geloven in dit geval, want dit werk van meer dan 14.000 bouwende gamers is een ongekende prestatie.

06. Mirror’s Edge
Mirrors-Edge-Minecraft
De freerunning-game van EA werd al snel een culthit, en het strakke uiterlijk van de game laat zich perfect lenen voor een pixelsausje. De strakke witte lijnen met felle rode accenten is dan ook uitstekend overgezet.

05. Battlestar Galactica
Battlestar-Galactica-Minecraft
Bovenstaande foto lijkt misschien op een 3D-model van de Battlestar Galactica, maar de maker ervan benadrukt dat dit immense schip blokje voor blokje is gebouwd. Meer dan vijf miljoen steentjes zijn er in verwerkt, wat ook door het compleet nagebouwde interieur komt.

04. Imperial City


Bovenstaande trailer zegt het eigenlijk al zelf: de meeste hobby-minecrafters zetten wel heel snel de titel ‘kingdom’ op hun hoopje stenen. Daarom laat de Imperial City zien hoe het wel moet. Leuke extra: het immense level is via deze link te downloaden, zodat je er zelf in rond kunt lopen.

03. Een werkende harde schijf
Harde-Schijf-Minecraft
Meer weten over dit technologische wondertje? Een paar weken geleden hebben we er een volledig artikel over geschreven.

02. Mona Lisa


Het is bijna ongeloofwaardig hoe waarheidsgetrouw dit meesterwerk van Leonardo da Vinci is overgezet naar de wereld van Minecraft. Dit tilt de term Pixel-Art weer naar een heel ander, veel hoger niveau.

01. Het land Denemarken op schaal 1:1


De Deense overheid dacht hard na over een nieuwe manier om kinderen geïnteresseerd te krijgen in de schoolbanken. Het genie dat bedacht heeft om het complete land op schaal na te maken in Minecraft verdient wat ons betreft dan ook een lintje. Niet zo gek dus dat dit één van de grootste creaties is die ooit in Minecraft is gemaakt. Maar gamers blijven gamers, en al snel werd het land opgeblazen door kwaadwillende indringers, die tot overmaat van ramp een Amerikaanse vlag in het puin weg hebben gezet voordat ze weer vertrokken.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).