Vele antivirus apps op Android blijken waardeloos

Vele antivirus apps op Android blijken waardeloos
Let goed op welke antivirus app(s) je installeert op je Android-smartphone. Er zit een hoop troep tussen.

Het is zeker niet verkeerd om een antivirus app te installeren op een smartphone. Als het goed is zorgt dit voor een stukje extra veiligheid. Het is wel belangrijk om te weten welke apps nu écht helpen en niet zomaar iets beloven.

Wat dat betreft is de uitkomst van een onderzoek van AV-Comparatives zeer interessant te noemen. De organisatie nam 250 antivirus apps onder de loep die te vinden zijn in de Google Playstore. Uit het onderzoek blijkt dat slechts 80 van de 250 apps daadwerkelijk je smartphone beschermen. Meer dan 30 procent van de apps worden door de onderzoekers bestempeld als kwaadaardig.

Wat de apps wel doen is verschillend. Sommige apps laten bijvoorbeeld gewoon visuele zaken zien en zijn helemaal geen echte virusscanner. Wie honderd procent zeker wil zijn van een goede antivirus app doet er goed aan om een app van een bekend bedrijf te downloaden. Uit de tests komen de apps van AVG, Kaspersky, McAfee en Symantec wel positief uit de bus.

Blijf vooral uit de buurt van amateur apps die een verdachte indruk kunnen geven. Laat je ook zeker niet misleiden door reviews. Het komt vaak door dat malafide apps zeer positieve reviews hebben in de Google Playstore. Deze nepreviews zijn dan gekocht of zelf geschreven door de makers.

Eén reactie

  1. Tjah. Ik gebruik al jaren ESET Mobile. Deze is gelinkt aan mijn account van Eset Internet Security, die niet alleen op mijn pc draait, maar via een multi licentie ook op de pc van mijn vrouw en ons beider ouders. Ook gebruikt iedereen ESET Mobile. Ik zou ook niet anders willen. De multi license heeft 3 keys voor de mobiele versie. En wij kopen ESET altijd voor minimaal 3 jaar a €8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *