Bloedstollende horror van Netflix om in te lijsten

velvet-buzzsaw-netflix
Jake Gyllenhaal is geslepen kunsthandelaar in moordende wezens.

Kunst kan ontroeren en soms ook een ongemakkelijk gevoel geven. Veel kunstenaars zijn bekend, maar soms wordt een aanstormend talent ontdekt. Voor deze bloedstollende horrorfilm ging schrijver en regisseur Dan Gilroy met deze gegevens aan de haal. Hij creëerde het angstaanjagende verhaal van een collectie bijzondere schilderijen met een duister geheim. De kunstenaar is bij de ontdekking niet bekend. Wel zijn vriend en vijand het erover eens dat de kunstwerken van een bijzonder hoog niveau zijn. Dat de schilderijen vol zitten met bijzonder lugubere geheimen weet dan nog niemand.

Kunsthandelaar Morf Vandewalt, die subliem wordt neergezet door Jake Gyllenhaal, speelt de hoofdrol als geslepen kunsthandelaar. Waar geld is, is Morf. Deze keer zal zijn hebzucht echter tot ongekende rampen leiden. Hoewel de kunstwereld en schilderkunst niet direct voor de hand liggen als thema van een horrorfilm bewijst deze film dat het wel kan. Overigens helpt de sterrencast, die naast Jack Gyllenhaal bestaat uit onder meer John Malkovich, Toni Colletteen en Natalia Dyer, natuurlijk ook bij de beleving van de film. Bovendien schept de combinatie Gyllenhaal-Gilroy na ‘Nightcrawler’, waarin zij ook samen werkten inmiddels verwachtingen.

Met eerdere keuzes voor treinrampen en spookhuizen is het thema van deze Netflix-productie in ieder geval verrassender.

Deze spannende horrorfilm, genaamd Velvet Buzzsaw, is vanaf 1 februari te zien of Netflix. Met deze trailer kun je alvast in de stemming komen:

[gv data=”GzxMLxO0ggk”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *