Verander je oude smartphone in een fotocamera

Auteur: , Geen reacties
Doe je toch nog wat nuttigs met je oude smartphone!

Doe je toch nog wat nuttigs met je oude smartphone!

Oude smartphones; wie heeft ze niet? Ze zijn niet meer in gebruik omdat je een beter model hebt gevonden of omdat het scherm kapot is. Maar eigenlijk doen ze het nog redelijk goed, dus waarom zou je ze dan niet gebruiken? Dat dacht JP Stoops ook en besloot Pixlplay te ontwikkelen.

Pixlplay is een soort hoesje in de vorm van een camera. Je stopt je smartphone in het hoesje en sluit hem aan via de koptelefoon aansluiting. Hierdoor kun je foto’s maken met het hoesje.

De Pixlplay is eigenlijk ontworpen voor kinderen, zodat ze kennis kunnen maken met fotografie. Met de bijbehorende activiteitenkaarten worden kinderen nog creatiever en proberen ze nog meer uit.

De camerahoes beschermt je oude smartphone tegen vallen en stoten. Je kan er ook een band omheen doen, zodat je kinderen de camera niet verliezen.

De Pixlplay werkt met iPhone 7 tot en met 4s en de iPod Touch. Om de camera te laten werken met de iPhone 7 heb je alleen wel de Lightning kabel nodig waarmee je toch gebruik kunt maken van de 3.5 mm audiojack.

En natuurlijk werkt de camera ook met de Samsung S7 tot en met S5, de Google Pixel en Windows Phone. Geen telefoon in dit rijtje? Geen probleem! Alle smartphones met een maxmimale afmeting van 142 mm x 75 mm x 9,5 mm passen er ook in.

Als je er nog snel bij bent kun je de Pixlplay fotocamera nog kopen voor $25 via de Kickstarterpagina.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).