Verandert Apple haar launch-strategie? Zo snel kan de iPhone 12 komen

iphone-12-maart-2020
Op basis van feiten en geruchten zou Apple in 2020 wel eens zwaar kunnen verrassen.

Eerder deze week konden we al een primeur op het gebied van vingerafdrukscans melden van Qualcomm. Tijdens hun Snapdragon-summit kondigden zij vannacht opnieuw een opzienbarend nieuwtje aan. Deze keer niet in techniek maar in samenwerking. Na alle ruzies lijkt men inmiddels weer dikke vrienden met Apple. Reden voor de baas van Qualcomm om eens goed uit de doeken te doen hoe hij Apple aan het helpen is om zo snel mogelijk een smartphone met 5G-connectiviteit op de markt te krijgen. Apple zou zelfs al frequenties voor 5G hebben gereserveerd.

Normaal gesproken lanceert Apple haar iPhones aan het eind van de zomer, waarna ze in september in de winkel liggen. Er werd al bekend dat Apple haar strategie gaat veranderen. Op basis van analyses die zakenbank JP Morgan voor haar investeerders maakt bleek al dat Apple haar strategie zou heroverwegen en overweegt om over te stappen op 2 launchmomenten. Naast de lancering na de zomer zou er een vierde model aan de line-up worden toegevoegd en zou men een tweede launchmoment in februari of maart kiezen. Er zouden dan 2 modellen in het voorjaar en 2 modellen in het najaar worden gelanceerd. Dit is logisch omdat Apple op die manier sneller kan inspelen op launches van andere grote merken, zoals Samsung, in februari.

JP Morgen schatte in dat deze wijziging vanaf 2021 zou worden doorgevoerd. Nu ‘zo snel mogelijk’ niet direct rijmt met een lancering in september en we bovendien in februari de nieuwe Samsung Galaxy-serie kunnen verwachten is het niet ondenkbaar dat Apple al in 2020 met een launch in maart komt. Dit lijkt ook in lijn te liggen met eerdere geruchten over de levering van nieuwe iPhones. Hieruit bleek dat men de nieuwe AirPods bij de iPhone zou voegen. Ook hier lijkt een vroege lancering logischer te passen dan een lancering in september.

Al met al lijkt het erop dat de launch van de iPhone 12 wellicht al in maart te verwachten is.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *