Verbannen cheaters weer welkom op Pokémon Go

Pokémon Go
Niantic is lief en geeft spelers die een ban hebben gekregen een tweede kans.

Het is tegen de voorwaarden van Pokémon Go om gebruik te maken van software om een betere trainer te worden. Toch maakten veel spelers gebruik van speciale programma’s en deze personen konden rekenen op een ban van Niantic. Zo maakten de gamers onder andere gebruik van add-ons die Pokémon van tevoren al op de map tonen. Ook emulators die het mogelijk maken om het spelletje vanaf een computer te spelen zijn populair.

Gameontwikkelaar Niantic heeft valsspelers daarom verbannen van het spel, maar komt nu gedeeltelijk terug op deze beslissing. Spelers die gebruik maakten van add-ons en die een ban hebben gekregen zijn weer welkom op Pokémon Go. Dit heeft Niantic CEO John Hanke bekendgemaakt.

Volgens Hanke was niet iedereen bewust van het feit dat gebruikmaken van een add-on tegen de regels van het spelletje is. Op deze manier wil de CEO de spelers een tweede kans geven. Of hier enthousiast op gereageerd zal worden is nog maar de vraag. Sinds enkele weken neemt de interesse naar Pokémon Go namelijk drastisch af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *