Verdwaald joch gebruikt Google Earth om 25 jaar later thuis te komen

Homeward Bound
Veel van ons gebruiken Google Earth wel eens om te kijken waar we heen gaan. Vakantiebestemmingen, nieuwe huizen of gewoon een route uitstippelen met foto’s. Maar Saroo Brierley gebruikte de software om te kijken waar hij geweest was.

25 jaar geleden was Saroo met zijn broer aan het bedelen bij een treinstation. Ze zouden ergens naartoe gaan, maar raakte geschieden van elkaar en Saroo eindigde op een onbekende stop aan de andere kant van India. Hij werd daar als verloren opgegeven en ging naar een adoptiegezin in Australië. Schijnbaar is dat continent de lost-and-found afdeling van het zuidelijk halfrond of zo. Hij kreeg een nieuwe achternaam en groeide daar op.

Op een dag zat hij wat te spelen met Google Earth, zoals we allemaal wel eens doen. Hij besloot om te gaan kijken of hij zijn huis kon vinden. Hij volgde de treinrails, kwam via Street View bij een herkenbaar uitziend gebouw uit, en begon in die buurt te zoeken naar bekende beelden. Wonder boven wonder lukte hem dat, en had hij het adres waar hij geboren was.

Na een lange vlucht kwam hij aan op dat adres, waar 3 vrouwen buiten zaten. 1 stond op en viel hem in de armen. Moeder en zoon waren weer samen na een kwart eeuw. En dat is waarom techniek soms erg leuk kan zijn. Nadat Google lucht kreeg van dit verhaal hebben ze een videodocumentaire gemaakt over Saroo Brierley, die wij graag aan jullie willen tonen.

[gv data=”UXEvZ8B04bE”][/gv]

(Via: Gizmodo)

4 reacties

    • @black.wizard: Ja, ik weet niet meer precies hoe het ging. Ik geloof dat die jongen ontvoerd was bij een bepaalde brug, toen had hij ook op Google Earth/Maps zijn ouderlijk huis terug gevonden. Hij herinnerde zich in ieder geval de brug nog, nu wij het verhaal nog 😉

    • @black.wizard: Ja, volgens mij ergens in de Verenigde Staten.
      En wat dit verhaal betreft, het is maar goed dat India niet echt “vooruit” is gegaan. In de zin dat die plekken nog herkenbaar zijn voor die man.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *