Vergeet de sexbot: dit is de toekomst [filmpje]

Auteur: , Geen reacties
sexbot-achterhaald

Sextech staat niet stil, dus wen er maar aan...

Na sexpoppen volgenden de sexrobots. Het duurde niet lang of de sexrobot werd uitgebreid tot een bordeel vol sexrobots en nu is zelfs dat alweer achterhaald. Het zou immers jammer zijn als de wetenschap stilstaat. Ook op het gebied van sex wordt er dus uitgebreid verder ontwikkeld. Hoewel de techniek al ver is zijn er twee grote nadelen die vooralsnog niet opgelost kunnen worden. Enerzijds is de techniek minder ver dan de mens. Aangezien men de sexbots zo realistisch mogelijk wil houden betekent dit dat men niet veel technologie in de behuizing kwijt kan. Dit zorgt ervoor dat de poppen toch wat beperkt blijven.

Daarnaast zijn de poppen nogal duur en dus voor de meeste potentiële klanten onbetaalbaar. Daarom heeft dr. Kate Devlin, Professor sexuologie aan het King’s College in Londen iets anders bedacht. Het is namelijk inmiddels mogelijk om met robotica menselijke spierkracht na te bootsen, zoals je in onderstaand filmpje kunt zien. Daarnaast kan je met kunstmatige intelligentie (AI) zorgen dat de robotica reageert op hetgeen er met haar eigenaar gebeurt en hoe de eigenaar de robotica ‘verwent’.

Zij is dan ook bezig met het ontwikkelen van diverse kleinere sexspeeltjes. Deze zijn, in tegenstelling tot de sexbots alleen te gebruiken voor bepaalde delen van het lichaam. Aangezien de nagebootste spierkracht voor een een ‘menselijk’ gevoel zorgt zou dit de beleving intenser maken. Ook kan de AI-beleving ervoor zorgen dat de juiste reacties volgen. Zo zou zij mensen ook over hun onzekerheid kunnen helpen, bepaalde stoornissen kunnen aanpakken of nieuwe technieken kunnen leren.

Volgens de seksuologe brengt dit nieuwe materiaal ook mogelijkheden voor mensen die bijvoorbeeld wel willen experimenteren met uitgebreidere vormen van seks maar nog niet toe zijn aan meerdere menselijke deelnemers. Devlin voorziet dan ook dat iedere seksbehoefte waarover mensen fantaseren in de toekomst mogelijk gemaakt kan worden door deze techniek. Het ziet er dus naar uit dat deze dame op zoek moet naar nieuwe USP’s om seksbots te verslaan.

Een laatste voordeel is dat dit leerzame speelgoed voor volwassenen veel goedkoper zal zijn dan een robot. Hierdoor kan massa-productie plaatsvinden en kan men zich sneller een eigen exemplaar veroorloven.

Bron: futureofsex.netEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).