Vergelijking: Google Pixel XL vs iPhone 7 Plus

iphone 7 plus vs google pixel xl
Google heeft grootse plannen met de Pixel, maar hoe doet de smartphone het in vergelijking met zijn directe concurrent.

Deze week werden de twee nieuwe vlaggenschepen van Google aangekondigd, de Pixel en Pixel XL. Met deze twee toestellen heeft Google als doel om te concurreren met de beste toestellen op de markt. Maar is dat wel terecht? Hieronder vergelijken we de Pixel XL met het grote vlaggenschip van Apple, de iPhone 7 Plus.

Google Pixel XL
Google Pixel
De Pixel XL is gemaakt van aluminium en glas en beschikt over een 5,5-inch HD AMORED display. De smartphone beschikt nog steeds over een 3,5mm koptelefoonaansluiting, maar heeft weer geen fysieke knoppen op het toestel zitten. Met een DxOMark-score van 8.9 heeft de Pixel de beste camera van alle smartphones. En dat levert mooie kiekjes op. De Pixel XL verschijnt in de kleuren blauw, wit en zwart.

iPhone 7 Plus
iphone 7 plus
De iPhone 7 is volledig gemaakt van aluminium, heeft een 5,5-inch retina display en is stof- en waterdicht met een waarde van IP67. De iPhone 7 Plus beschikt over een 12-megapixel dual camera en heeft een flinke opslagruimte tot 256GB. De iPhone 7 Plus heeft zoals bekend geen 3,5mm koptelefoonaansluiting meer. De iPhone 7 Plus verschijnt in de kleuren mat zwart, glanzend gitzwart, goud, roségoud en zilver.

Welke kies jij?
In onderstaande tabel hebben we de technische specs in een overzicht geplaatst. Opvallend is dat beide toestellen erg veel specificaties hebben die overeenkomen. Opvallend in deze tijd is dat de Pixel XL erg slecht tegen stof- en water kan vergeleken met de iPhone. Qua batterij doet de Pixel het weer een stuk beter. Maar de smartphone van Google is daarnaast met 8,5mm ruim een mm dikker dan de iPhone 7 Plus. Bekijk alle specificaties hieronder.

De Galaxy Note 7 vergeten we even in dit verhaal. Want tja, daar zit inmiddels toch niemand meer op te wachten. Toch benieuwd? Bekijk HIER de vergelijking tussen de iPhone 7 Plus en Galaxy Note 7.

Apple MacBook Pro 13"Microsoft Surface Laptop
Schermdiagonaal:13,3"13,5"
Schermresolutie:2560 x 1600 pixels3000 x 2000 pixels
Processor:Intel Core i5 (Skylake)Intel Core i5 (Kaby Lake)
Kloksnelheid:2,9 Mhz (turboboost tot 3,3 Mhz)2,4 Mhz (turboboost tot 3,0 Mhz)
RAM geheugen:8 GB8 GB
Opslag:256 GB PCIE SSD256 GB SSD
Grafische kaart:Intel Iris Graphics 550NVIDIA GeForce Graphics
Accuduur:10 uur12 uur

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *