Vergelijking: Huawei P30 vs Samsung Galaxy S10

Oneerlijk
Tja, de Samsung Galaxy S10 is toch net wat meer afgewerkt dan de Huawei P30.

Hij is er dan, de langverwachte Huawei P30 (en zijn grote broer, de Pro). Huawei heeft duidelijk geprobeerd een zo high-end mogelijk toestel uit te brengen als vlaggenschip en dat is op de meeste vlakken behoorlijk gelukt. De vraag is dan: kan hij op tegen de Galaxy S10?

Normaal begin ik met een kleine disclaimer; toestellen die ver uit elkaar gereleased zijn, zijn iets moeilijker te vergelijken. De Huawei P30 en Galaxy S10 komen daarentegen krap na elkaar uit, wat ze waardige tegenstanders maakt. Ook de prijsklasse en het segment zijn goed op elkaar afgestemd.

Dat gezegd hebbende, mikt Samsung net even iets hoger, wat ook te zien is aan de ietwat hogere prijs. Voor zo’n €150 extra (vanafprijs) krijg je een net zo groot, doch scherper scherm, meer pixels per inch en een paar extra snufjes. Zo is Samsung’s ultrasonische vingerafdrukscanner betrouwbaarder dan Huawei’s optische scanner. Ook kun je de Galaxy S10 draadloos opladen en heeft het een eigen (geïntegreerde) slimme assistent.

Aan de andere kant is de Huawei een beetje de koning van de camera. Samsung kon in elk geval met de Galaxy S9 goed meekomen, zoals je in deze vergelijking leest. Ditmaal steelt Huawei op camera-gebied de show met camera’s met een veel hogere resolutie. De eerste recensies prijzen daarnaast ook de foto-kwaliteit van de P30.

Maar dat alles valt wat mij betreft in het water met de water- en stofbestendigheidsrating van de Huawei. Hij heeft namelijk een classificatie van IP53, wat mijlenver van het standaard van IP68 af ligt. Dit betekent dat de P30 niet onder te dompelen is in water. Sterker nog, een straaltje water is in theorie al fataal. Voor €750 euro is het wat mij betreft een must om in elk geval flinke waterbestendigheid te bieden. Zonde, Huawei, jullie waren zo goed bezig!

[table “239” not found /]

Lees ook: Huawei P30 en P30 Pro: dit zijn de verschillen en Samsung Galaxy Fold vs Huawei Mate X

Update (11:50 30-03-2019): Een deel van de informatie over de Huawei P30 was incorrect en behoorde tot de Huawei P30 Pro. De tabel is bijgewerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *