Vergelijking: iPad’s relatief duur in Nederland

Gouden iPad
Je wist het misschien niet, maar Nederland is een van de duurste landen ter wereld om een iPad te kopen. Ons kikkerlandje neemt een keurige tiende plek in op de ranglijst met duurste landen.

Onderzoeksbureau CommSec bekeek wat de prijs was van een iPad 16GB Retina WiFi in 46 verschillende landen. De lokale prijs werd vervolgens omgerekend naar dollars zodat de prijzen met elkaar vergeleken konden worden.

Als je dan alles op een rijtje zet dan zie je dat Argentinië ($1.094,11) met kop en schouders bovenaan staat en Nederland ($683,08) vinden we op plaats 10 na landen als Brazilië, Denemarken, Griekenland, Zweden, Polen, Finland, Portugal en Frankrijk. In onze buurlanden, Duitsland en België, is een iPad een tikkeltje goedkoper.

Deze manier van prijzen vergelijk is vergelijkbaar met de Big Mac index die bedacht is door The Economist. Prijsverschillen tussen landen ontstaan niet alleen omdat Apple andere prijzen hanteert, maar ook door lokale belastingen en wisselkoersverschillen. (via: smh.com.au)

iPad prijsvergelijking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *