Vergelijking: iPhone 6 vs Android-telefoons

Vergelijking: iPhone 6 vs Android-telefoons
Dat de iPhone een groeispurt zal doormaken lijkt vast te staan. Er wordt uitgegaan van een nieuw 4,7-inch display, waarmee de iPhone 6 0,7 inch groeit ten opzichte van de iPhone 5(s) en op gelijke voet met veel Android-concurrenten komt te staan. Hier zie je alvast hoe de verhoudingen liggen.

MacRumors-forumlid deuxani zette een render van de iPhone 6, met een 16:9 beeldverhouding en redelijk grote bezels aan de boven- en onderkant, naast een aantal Android-telefoons.

Vergeleken met de HTC One (M8) en de Samsung Galaxy S5 lijkt de iPhone 6 een stuk handzamer en smaller. Logisch, die nemen een 5 inch display en relatief grote bezels boven en onder net even iets meer ruimte in je broekzak in.

iPhone 6 vs de concurrentie

Vergeleken met de Nexus 5 en LG G2 -beiden minimaal 5 inch- lijkt de iPhone 6 juist onnodig groot. Deze telefoons worden dan ook gekenmerkt door een behoorlijk smalle bezel. Bovendien hebben ze on-screen knoppen, terwijl Apple een fysieke homeknop met vingerafdrukscanner hanteert.

iPhone 6 vs Android-telefoons

Een vergelijking met de vorige HTC One (M7) en het Galaxy-vlaggenschip van twee generaties geleden (nee, we weten ook niet wat de S3 ertussen doet).

iPhone 6 vs Android-telefoons

De 4,7-inch tegenhangers van Motorola en LG zijn beduidend kleiner, mede dankzij de on-screen knoppen.

iPhone 6 vs Android-telefoons

Tot slot, een vergelijking met de iPhone 5s en 4s.

Vergelijking met de iPhone 5s en 4s

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *