Vergelijking: iPhone 7 vs camera van duizenden euro’s

Auteur: , 5 Reacties
iPhone7

Is de smartphone van Apple echt zo goed zoals Apple beweert?

Camera’s op smartphones worden beter en beter. Ze scoren nog steeds matig in een donkere omgeving, maar in daglicht kun je behoorlijk fraaie pica’s schieten. De Japanse fotograaf Shin Noguchi nam de proef op de som en vergeleek een iPhone 7 met de Leica M9-P met een Summicron-lens. Laatstgenoemde setup heeft een waarde van ongeveer 7.000 euro.

Het resultaat is interessant te noemen. De foto’s (links iPhone 7, rechts Leica) zijn niet bewerkt en zoals je kunt zien scoort de iPhone 7 behoorlijk goed. Het vallen van de regen en de aanwezige kleuren op de foto worden keurig in beeld gebracht als je dit vergelijkt met de foto van de Leica.

Zou de foto op een later tijdstip zijn gemaakt dan ging de peperdure camera er natuurlijk met de winst vandoor. Als alle factoren voor een foto gunstig uitpakken voor de iPhone 7 kun je er dus behoorlijk professionele plaatjes mee schieten. (via PetaPixel)5 reacties

enkel kan je met een smartphone niet optisch inzoomen, wat nog steeds het grootste gemis is.
Hangt allemaal af van hoe groot je de foto uitzoomt of afdrukt.
Op de bovenstaande foto’s zou een Galaxy S3 het ook prima doen immers met een plaatje van 480×640 ofzo zie je het verschil niet.

Vergelijking van niks.
Ik verwachtte nu toch wel een fotogalerij :/
Helaas maar 1 foto……..
idd een volldige onzin vergelijking.. wat wil je met deze vergelijking laten zien?.. dat ze allebei een foto kunnen maken?.. lekker belangrijk…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).