Vergelijking: iPhone XS Max vs Samsung Galaxy Note 9

Auteur: , 14 Reacties
Vergelijking: iPhone XS Max vs Samsung Galaxy Note 9

Twee grootheden onder de loep.

Sinds de aankondiging van de nieuwe iPhones hebben we de toestellen al diverse keren vergeleken met de concurrentie. In deze vergelijking pakken we de twee vlaggenschepen van zeer concurrerende merken erbij. iPhone met de nieuwe XS Max en Samsung met de Galaxy Note 9.

Qua prijs is er geen discussie. In dat geval is de Samsung Galaxy Note 9 meteen winnaar. De smartphone heeft meer opslag en is goedkoper in vergelijking met de nieuwe iPhone XS Max. De iPhone heeft daarentegen weer als voordeel dat het toestel is uitgerust met de nieuwe A12 chip, die volgens Apple de crème de la crème is op het gebied van mobiele chips. Zo valt er beiden wat te zeggen. Bekijk de droge technische specificaties hieronder en maak op basis daarvan je oordeel duidelijk.

Niet alleen op het gebied van prijs doet de Samsung het beter op papier. Zo weegt de Galaxy Note 9 minder en zijn er meer opslagmogelijkheden. Tevens heeft de Galaxy Note 9 een krachtigere batterij, al hoeft dit meteen een beter resultaat te betekenen in vergelijking met de iPhone XS Max.

Hoewel de Galaxy Note 9 goedkoper is, zullen potentiële kopers vooral naar de mogelijkheden kijken. Wie fan is van een bediening met een stylus kan de optionele S Pen voor de Galaxy Note 9 gebruiken. Een ander kan bijvoorbeeld juist weer een voorkeur voor iOS uitspreken. Feit is dat Apple nu ‘bij’ is met de iPhone XS Max, maar de Galaxy Note 9 qua technische specs niet vermorzeld.

Specificaties
iPhone XS Max
Samsung Galaxy Note 9
Resolutie6,5‑inch, 2688 x 12426.4-inch, 2960×1440
ProcessorA12 Bionic-chipOcta-core 64bit, 2.8GHz
Werkgeheugen4 GB6 of 8 GB RAM
Opslagruimte64 GB, 256 GB, 512 GB128 GB, 512 GB
GeheugenkaartNeeJa, tot 1 TB uitbreidbaar
Cameraresolutie v/a 7‑MP, 12-MP12 MP
Videoresolutie4096 x 2160 4096 x 2160
BluetoothBluetooth 5.0Bluetooth 5.0
BesturingssysteemiOS 12Android 8.1 Oreo
Accu3400mAh4000mAh
Hoogte157,5 mm
161,9 mm
Breedte77,4 mm76,4 mm
Dikte7,7 mm
8,8 mm
Gewicht208 gram201 gram
Waterdicht Ja, IP68Ja, IP68
Adviesprijs1259 euro999 euro14 reacties

Een NO brainer …

Groot punt dat ze vergeten, je kunt met een iPhone NIET multitasken .. Dus geen picture in picture, geen 2 tasks tegelijk open.

Best een handige feature met een groot scherm.
Ja, ik weet het .. gimmick, flauwekul, etc totdat je het gebruikt hebt !
@turbobrick: eeeh de max is nu net de eerste iphone die wel split screen ondersteund meen ik ( google ? )
@dgh74: Viel mij nergens op. Bovendien als het dezelfde is als van de Ipad dan valt me dat erg tegen want ik kan lang niet alles op mijn ipad multitasken,het systeem bepaald welke app wel en welke niet.
@turbobrick: eerst fact-checken voor je blaat ? Mischien vallen dingen je eerder op dan.
@dgh74: Zoals ik al zei is het NIET hetzelfde als in Android waarbij je IEDERE app kan laten draaien (ook picture in picture) en scalen zoals je wilt in tegenstelling tot IOS (Ipad). Op de max zal dat zeker niet anders zijn.

Draai maar eens Youtube met Google maps tegelijk op je Ipad, veel succes !
@turbobrick: ow en troost je … aan die 3 duimpjes te zien bij je no brainer post ben je niet de enige no brainer. Klakkeloos liken … niet nadenken en volgen … net fanboys 😂
@turbobrick: ik heb dat split screen dus echt nooit gebruikt. Net zo makkelijk om snel te switchen tussen apps, en dat werkt met iPhone en Samsung precies hetzelfde.
@720s: Nou, ik gebruik het regelmatig. Of het nu overmaken is voor bankzaken (details in email boven en bank app eronder) of dat ik op youtube wat volg (merendeels luisteren) en ondertussen browse op marktplaats of foto gallerijen door blader om de boel te categoriseren.

Als je het niet gebruikt hebt dan lijkt het onzinnig maar zeker met een groot scherm kan het best handig zijn en je workflow zeker helpen.
@turbobrick: Je eeuwige gezeik op Apple weten we nu wel eens.
Ook de usb C poort is handiger én de Note9 heeft nog een 3,5mm audiojack en fingerprint en normale dual sim. Geen e-sim.
+ die vervelende notch heb je niet bij samsung. Het meest hatelijke vind ik dat, persoonlijk, aan de iphone. zeker wanneer je een filmpje ziet in landschapsmodus. je wil altijd precies weten wat er achter dat zwart vlekje op je beeld zit.
@jantje_555: Er zijn idd veel meer zaken die ik kan noemen.
Voor mij is het grootste verschil dat ik ZELF kan bepalen hoe alles eruit ziet, waar alles staat en ik ben de baas over mijn bestanden, waar ze staan, kan ze copieren, verplaatsen, delen, ik kan ermee doen wat ik ermee wil, waar dan ook ter wereld ook als ik geen wifi heb.

En je hebt gelijk, die Esim is voorlopig een Nep dual sim, heb je gewoon geen reet aan hier in NL voorlopig.
@turbobrick: als je nu ergens NIET de baas bent over je eigen gegevens en data … dan is ut op android.
@dgh74: En dat baseer je op ?
Juist ja, populaire priet praat ….
@dgh74: klopt want bij apple ben je volledig baas van je eigen data… kom eens van je roze apple wolk af…je wordt er niet door gesponsord hoor

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).