Vergelijking: iPhone XS vs. Samsung Galaxy S9

iPhone XS
Samsung en Apple: ze blijven elkaars grootste concurrenten. Met de komst van de iPhone XS laait de strijd weer op.

Qua afmetingen is de Galaxy S9 de perfecte concurrent voor de nieuwe iPhone XS. De displays zijn exact even groot, al weet Samsung er net iets meer pixels in te persen dan Apple. De ene persoon zal daar meer waarde aan hechten dan de ander, maar zelfs de grootste Apple-fanaat zal moeten toegeven dat Samsung schitterende displays maakt. Ze zitten niet voor niets óók in de iPhone XS.

Qua overige hardware ontlopen de Samsung en de iPhone elkaar niet zoveel. Op het ene punt pakt Samsung de winst (microSD, om maar een voorbeeld te noemen), op het andere punt doet Apple het beter. Dan hebben we het vooral over de dubbele camera en de processor, die toch echt wel weer een stuk sneller is.

Weegt dat op tegen de verkoopprijzen? De iPhone XS kost je op dit moment 1159 euro. De Galaxy S9 kun je al voor minder dan 600 euro in je broekzak steken. Dat is echt een behoorlijk verschil, waarmee Apple zich voor veel mensen uit de markt prijst. Natuurlijk kun je ook voor de iPhone XR gaan, maar dat is geen vlaggenschip, waar de Galaxy S9 dat wel is.

Afbeelding
Model
Rating
Prijs
1. OPPO Find X3 Pro 5G - 256GB
2. OPPO Find X2 Neo moonlight black
3. OPPO A74 5G - 128GB

11 reacties

  1. De prijs zegt in dit geval echt alles.
    Hoe kunnen fanboys die belachelijke Apple prijzen nog goed praten?
    Apple naait letterlijk zijn eigen klanten op meerdere manieren.
    En dan hebben we het alleen nog maar over de telefoons, wat ook nog eens Apple’s meest winstgevende product is. Je zou dan denken dat ze de consument dankbaar tegemoet komen. maar ze doen natuurlijk het tegenovergestelde.
    Des te blijer ik ben dat ik niet in dat rotte ecosysteem vast zit.

      • @koeberg: Apple gebruikers zitten helemaal niet vast in een vendor lock in. Je kan gewoon de zelfde siensten gebruiken als op Android toestellen. Maakt gemengd gebruik van Apple, Android en Windows ook een stuk makkelijker.

        Blijft over: Waarom zou je het dubbele betalen voor een iPhone t.o.v. een S9. Ik gebruik Apple sinds 1985 en de producten stellen me nooit teleur. Maar de prijzen van de iPhones heb ik er gewoon niet voor over. Het zelfde geldt voor de MacBook Pro’s. Waarbij ook nog komt kijken dat de MacBooks niet zelf te upgraden of repareren zijn. Maar goed, terug naar de iPhone, van de belachelijk geprijsde X zijn er ook ruim 63 Miljoen verkocht, dus ze zullen wel weten waar ze mee bezig zijn.

  2. en oh ja…die vervelende notch heb je niet bij samsung. Het meest hatelijke vind ik persoonlijk aan de iphone. zeker wanneer je een filmpje ziet in landschapsmodus. je wil altijd precies weten wat er achter dat zwart op je beeld zit.

  3. Het enige waarom ik iphone nog overweeg is vanwege de veel langere updates. Mijn huidige iphone 5 draait nog altijd soepel en heeft tot afgelopen januari nog updates gekregen. Dat is het grote gemis bij alle android telefoons. En bij samsung krijg je ook nog zo een enorme hoeveelheid onnodige apps er bij die je lang niet altijd kan verwijderen dat dat mij ook erg tegen staat.

  4. De Iphone verkoop je na 3 jaar nog voor 700 €, de Samsung voor 150 € , zelfde met premium wagens , brengen je van A naar B , hebben niet meer opties dan de middenklasser maar de waarde blijft langer behouden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *