Vergelijking: Microsoft Edge superieur door Creators Update

Microsoft Edge accuduur
Lekker lang browsen doe je vanaf nu met de browser van Microsoft.

Accuduur is en blijft een belangrijk ‘probleem’ van hedendaagse technologie. Bij zowel smartphones als computers is de vraag hoe lang de batterij het uithoudt op een volle cyclus een belangrijke vraag. Microsoft stelt in een nieuwe video dat haar browser in combinatie met de Creators Update de concurrentie doet verbleken.

In de video zien we drie Surface Books naast elkaar staan, met elk een andere browser: links Mozilla Firefox, in het midden Microsoft Edge en rechts Google Chrome. Terwijl Firefox het na 7 uur video-looping voor gezien hield, maakte Chrome 9 uur vol. De absolute winnaar in deze test is dan ook *tromgeroffel* Microsoft Edge met een dikke 12,5 uur.

In een meer gedetailleerd artikel onthult Microsoft haar methodologie. Via een door Microsoft gemaakte open-source test genaamd BrowserEfficiencyTest bleek dat Edge 31 procent minder energie verbruikt dan Chrome en maar liefst 44 procent minder dan Firefox.

Hoewel algemeen bekend is dat Chrome een aanslag op je accuduur is en Firefox al een tijdje stil lijkt te staan, zijn het nog steeds indrukwekkende cijfers vanuit het Edge-kamp. Hopelijk weet Google ons binnenkort weer te verrassen met een versus-video waarin het tegendeel wordt bewezen.

[gv data=”2wOz9MuwERs”][/gv]

Eén reactie

  1. Ik heb thuiseen desktop aan 230 V netspanning. Dus gebruik ik gewoon Firefox. Chrome gebruik ik op m’n telefoon en op het werk, maar FF geeft mij toch te meest prettige gebruikerservaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *