Vergelijking: Samsung Galaxy S8 vs iPhone 7

Vergelijking: Samsung Galaxy S8 vs iPhone 7
Twee zeer populaire smartphones in het duurdere segment. De Galaxy S8 is officieel en het is tijd om het toestel tegenover z’n directe concurrent te zetten.

Samsung en Apple wisselen elkaar ieder halfjaar af. De Zuid-Koreaanse techgigant komt meestal rond maart met een nieuw vlaggenschip, terwijl Apple meerdere keren voor de maand september heeft gekozen. Gisteren werd dan eindelijk het doek getrokken van de Galaxy S8. Veel verrassingen waren er echter niet. De specificaties en het uiterlijk van de smartphone waren al ver van tevoren bekend.

Hoe weet de nieuwe Galaxy S8 zich te weerhouden ten opzichte van de iPhone 7? In deze vergelijking nemen we de twee smartphones onder de loep, inclusief de prijzen. Alle technische specificaties van beide toestellen check je in de vergelijkingstabel hieronder.

Meer vergelijkingen? Check HIER de vergelijking tussen alle soorten iPads en DAAR het snelheidsverschil tussen de OnePlus 3T vs de Galaxy S7 Edge en de Pixel XL.

24 reacties

 1. Dus eigenlijk is de Samsung op alle meetbare punten beter. Daarbij heb ik onlangs geleerd dat de Samsung S8 ook nog eens enorm een features extra heeft t.o.v. de iPhone 7.

  Voor mij zal een Samsung nooit meer een optie zijn (geen iTunes en ik vind IOS prettiger), maar dit zet de concurrentie wel lekker op scherp. De Samsung lijkt zo op het eerste gezicht de nieuwe leider in deze klasse te zijn. En dat is een goed gegeven.

  Bij de volgende generaties telefoons is een nieuw kleurtje en een betere camera geen optie meer: fabrikanten moeten meer dan voor die peperdure toestellen. Wat dat betreft is het goed dat de twee elkaar beconcurreren. Krijg je alleen maar betere producten van.

  • @willeme: Qua specs is een S- serie al jaren beter op elk vlak. Dit betekend alleen niet dat hij daadwerkelijk ook beter is. Door de software op beide toestellen zijn ze compleet anders in gebruik en in wat voor hardware er nodig is. Ik heb zelf een Oneplus 3 en ben zwaar android fan. Maar hoe Apple apparaten met de hardware toch dezelfde resultaten qua snelheid kunnen evenaren met spec-giganten zoals de S-serie van Samsung vind ik knap. Het iOS systeem zit zo licht in elkaar dat ze de specs van een S8 niet nodig hebben.

  • @willeme: Ik vind het juist heerlijk dat ik zonder tussenkomst van een Itunes op een normale manier bestanden erop en ook eraf kan halen.
   Een simpele Mp3 op een iphone zetten is gewoon een klus. Een mp3 die er op staat en dan weer naar een ander apparaat copieren is helemaal een crime.

   Je moet dus al snel in de cloud gaan rommelen en je hebt een handvol apps nodig.

   Niks fijner als de kabel in mijn device en mijn smartphone is een extra drive, kan er naar toe copieren wat ik wil en kan ook data (foto’s) eraf halen zonder gedoe.

   Vind dit al jaren een groot manco van IOS.

   • @turbobrick: Ik ben bijzonder veel met muziek bezig. Misschien wel leuker dan auto’s ;). Derhalve heb ik veel muziekbibliotheken uitgeprobeerd. Heel, heel veel. Mijn muziek willen kunnen luisteren op mijn laptop, telefoon, tablet en stereo. Ik heb wel een Spotify abonnement, maar dat is meer om uit te proberen. Het is allemaal bruikleen en dat ik vind ik zonde. Als ik het abonnement opzeg, heb ik nul muziek meer. Dus ik wil werken met mijn eigen collectie, niet in een cloud en al helemaal niet op een streaming dienst.

    Dan is iTunes verreweg het beste. Het ziet er het beste uit, het werkt uitstekend, het draait soepel en ik kan er werkelijk alles in aanpassen wat ik aan wil passen. Heb ik dat eenmaal gedaan kan ik het moeiteloos overzetten naar een iPad, iPhone oid. Alles muziek staat op ALAC kwaliteit (Lossless, dus gelijk aan CD, niet MP3 of AAC, dat is knudde op een goede installatie). Kijk je hoe het ook nog eens samenwerkt met bijvoorbeeld Sonos of Apple Car Play. Ik heb Android geprobeerd (drama), Windows Madia Player (hopeloos), Spotify aanvullen met eigen collectie (chaos), Xbox Music (redelijk, maar werkt alleen lekker op PC of Xbox…). Om maar te zwijgen van de Cele libraries voor de PC of Mac. iTunes werkt verreweg het beste met grote collectie, en als ik een streamingdienst erbij wil nemen kan Apple Music er prima naast.

    Ongetwijfeld scoren de andere programma’s (als MusicBee ed) op specifieke punten veel beter, maar in mijn specifieke geval werkt iTunes uit de kunst en valt de rest een beetje tegen.

  • @willeme: Ach de volgende rel zit er alweer aan te komen … google maar eens op “s8 facial bypass”

   Zoals vaak proberen de iphone concurenten het “eerste” te zijn …. maar zijn het brakke oplossingen om maar als eerste die claim te kunnen doen. voorbeeld … vingerafdruk geruchten bij apple … brakke eerste vinger afdrukscanner bij samsung. Volledig scherm iphone 8 ( die geruchten waren eerder ) … volledig scherm samsung … alleen geen oplossing voor
   vingerafdruk … dus maar lekker handig achterop. Etc etc

   Brakke oplossingen – high end prijs … maar das dan weer wel acceptabel voor vele … want ut is geen apple … en dan mag het.

   Iphone 8 … met 3d cam ( niet 2d te bypassen ) … vingerafdruk in scherm ipv van achterop … dat is zoals het zou moeten. Maar jah dan 100 euro duurder en schreeuwt men weer van de daken. Sjucht

   • @dgh74: Eerst maar eens zien waar Apple mee komt !
    De laatste jaren hebben ze NIETS maar dan ook NIETS baanbrekends laten zien.
    Sterker nog, steeds meer recycling van oude hardware (Iphone SE en de nieuwe IPAD, in weze ook een SE versie) en het verwijderen van van alles.

    Zaken die ze perfectioneren zoals Forcetouch (waren ze niet de eerste mee overigens) doen ze eigenlijk niks mee, je vind het op geen enkele Ipad bijvoorbeeld en op de Iphone is het gebruik zeer beperkt.

    • @turbobrick: sure … zoals altijd eerst maar afwachten.

     Tuurlijk kan een drukgevoelig scherm op de ipad. Geen probleem … alleen dan word ie net zo duur als de nieuwste samsung S3 en dan is de wereld weer eens te klein.

     Nogmaals eerst afwachten … maar de S8 is een brakke tussenoplossing met wederom killerspecs die teniet worden gedaan door android. Mooi scherm … dat wel

     • @dgh74: Vrees dat jij geen ervaring hebt met Android op een smartphone sinds 2015 …

      Mooi voorbeeld, een ondertiteling downloaden, unzippen en daarna in de juiste map zetten en renamen op mijn NAS.
      Op mijn IPAD een crime om te doen …
      Op mijn S7 geen enkele app nodig extern, kon dat in een handomdraai doen met de standaard software.

      Hetzelfde geld voor muziek erop en eraf te halen, mappen met foto’s aanleggen en ga zo maar verder.
      Ik vind die Photostream helemaal niet handig in IOS en het copieren van die foto’s naar een andere device is wederom een gedoe.

      Daarbij, in IOS kijk je al 10 jaar tegen hetzelfde aan. Achtergrondje kan je kiezen maar ook beperkt inzoomen of verkleinen en that’s it. Geen widgets vrij op pagina’s, geen app icons die je vrij kunt plaatsen of weglaten (links – rechts boven- onder aansluiten altijd) en ga zo maar door.
      Backuppen is ook leuk, in 2017 kan dat niet fatsoenlijk met een beetje Iphone, aangezien Apple je maar liefst 5GB geeft, en moet je dus weer betalen of een kabel op een computer en Itunes aanslingeren. Niet even snel on the go een backup maken op de SD card en die later evt copieren naar een ander opslag medium.

      Nee hoor, IOS is gewoon bejaard naast Android.

 2. Eeeh

  Ip67 : 1 meter
  Ip68 : 1.5 meter

  Dus ” waterafstotend” is een lichte understatement ?

  Daarbij heeft de 7 in menige test de s7 met ip68 verslagen … maar goed officieel is het ip67.

  De echte vergelijking moet komen met de iphone 8 natuurlijk.

  • @dgh74: Grappig dat Apple fans nu opeens waterdichtheid gebruiken als een pluspunt !
   Liepen jaren achter en het was maar gelul want niemand ging zwemmen met een smartphone.

   Nu hoor je hetzelfde met Draadloos laden, allemaal onzin, dan pak ik hem op en stopt hij met laden, moet ik hem altijd op zo’n ding leggen, bla bla bla.
   Totdat Apple ermee komt en dan is het opeens cool en begint het pochen.

   Zo voorspelbaar.

   • @turbobrick: huh waar heb ik het over pluspunt ? waterdicht is zowiezo onzin. 1 x laten vallen en bye bye waterdichtheid.

    Dat het een ongelukje aan kan ( wc pot ofzo ) is natuurlijk fijn … maar een iphone 4 kon die ongelukjes vaak al aan …

    Wat ik probeerde te zeggen is dat apple vaak een te lage rating afgeeft. Ip67 officieel …. maar onofficieel verslaat ie ip68. Nog een voorbeeld … nieuwe macbook batterij problemen door software bug ( wereld te klein ). Bug snel opgelost en geen problemen meer … sterker nog … gisteren heeft een tweede consumer report zelfs moeten toegeven dat de batterij langer meegaat dan apple beloofd ! Terwijl ALLE grote concurenten hun belofte niet waar maken en aanzienlijk ONDER belofte presteren. Dat is een professionele test en geen consument met al hun variabelen ( een slecht geprogrameerde facebook app die de batterij leegtrekt bv ).

    Das het verschil … samsung licht zijn klanten op door benchmarks te beinvloeden en apple doet meer dan ze beloven.

    Draadloos laden via een matje blijft nutteloos ( ook op iphone 8 ) maar daar hebben we al genoeg over getyped toch ?? Ga ik niet weer over beginnen. Heb nog onderaan een reachtie gegeven maar vergeten je te replyen … kga weer verder met mijn weekend en reageer wel weer op je bij het volgende iphone 8 gerucht 🙂

 3. Apple heeft nog steeds optimalisatie op elk vlak maar dat begint wel een beetje het enige te worden zeg. De S7Edge was al een toestel waar apple bang van zou moeten worden. De S8+ is nu echt keihard over de iPhone 7+ geen.

  Apple moet aan de bak om de volgende iPhone echt een knaller te laten zijn. Met weer een 7s+ gaan ze niet weg komen als ze concurrentie dit neerzet.

  • @Donstil: Jawel hoor, ze komen er al jaren mee weg.
   Er zijn veel vaste en tevreden klanten en die zijn ook toe aan wat nieuws en zullen ook bij nauwelijks innovatite grotendeels trouw blijven aan datgene wat ze kennen.

   Beetje het Nintendo volk, blijven ook trouw en kopen toch wel wat er uit komt, ongeacht wat er uitkomt.

 4. de iphone 8 kan uitpakken met draadloos laden en met NFC die voor alles kan gebruikt worden (ipv enkel apple pay)
  natuurlijk heb je bij de samsung meer features zoals hartslagmetersensor, die samsung dex om er een computer van te maken, geheugenkaartje, 3.5mm jack, ….

 5. Ah je favo unzip voorbeeld. Lekker belangrijk en maar weing mensen die het op die manier doen. Ikzelf download gewoon films met subs erbij … maar goed je hebt gelijk met je unzip voorbeeldje

  Muziek geen probleem … achtergrond geen probleem en app icoontjes niet kriskras door elkaar al helemaal geen probleem.

  Backuppen geen probleem. Gebruik alles op dezelfde apple id en heb 2 iphones en een ipad in 3,9 gb ( heb geen duizenden fotos die ik nooit bekijk op mijn apparaten ) … voor 0,99 50 gig en al helemaal geen issue.

  • @dgh74: Als je kijkt naar de Iphone 7 qua verkoop aantallen zijn er wel mensen die behoefte aan veel foto’s en multimedia, immers je koopt niet een 7 om alleen te sms’en en te bellen.
   128GB versie begint vrij standaard te worden en dan loop je zelfs met je extra betaalde service te kloten.

   Nog een simpel voorbeeld, met browsen die 2007 achtige ‘back’ pijl helemaal links boven en dat terwijl we dat ding onderaan vasthouden met doorgaans de rechterhand en de duim dus helemaal links boven moet om terug te bladeren … Echt niet meer van deze tijd op de schermen van 4inch en groter.

   Android is onveilig zegt men altijd, ik durf het tegendeel te bewijzen.
   Trump is pas sinds Maart over op een Iphone omdat de regering dat wenste, daarvoor zat hij op een Android toestel.
   Als dat ding onveilig was hadden ze hem allang heacked en gedurende de campagne prive gesprekken, mails, en noem maar op buit gemaakt en verspreid. De democraten zouden daar vele miljoenen voor over gehad hebben en de media toch wel.
   Denk je dat hackers geen poging gedaan hebben en zich daarmee direct onsterfelijk en multimiljonair maken ?

   Nee, als je geen domme dingen doet zoals illegale apps buiten de playstore om installen (net als op IOS met het jailbreaken en apps illegaal downloaden) dan zit je gewoon goed.
   Miljarden gebruikers en de eerste mega hack of ransomware moeten we in de praktijk (daarwerkelijk om ons heen, en geen paranoide artikelen) nog zien.

   Begrijp me niet verkeerd, ik heb nu mijn 4e Ipad, Macbookair, en diverse ipod’s sinds 2003 dus ik denk dat ik wel een beetje de kracht maar ook de zwaktes van Apple ken.
   Hetzelfde geld voor Android en ik durf te zeggen dat je met de recente flagships van Samsung meer smartphone hebt dan met welke Iphone dan ook. Tenminste de mensen die er daadwerkelijk wat mee willen doen en hem gebruiken waarvoor deze bedoelt is.

   • @turbobrick: hmmm … voor iemand met zoveel “apple ervaring” loop je aardig te zwetsen of je haalt de zaken door elkaar. Mijn “back knop” zit gewoon links onderaan in safari ip mijn iphone 7.

    Met dat van die veiligheid sla je ook de plank mis. Immers je kan alleen zaken van foute websites / apps halen als je jailbreaked … bij android kan dat zonder te jailbreaken als ik het goed heb. Zoals vaker … gebruik je geliefde google en zie all android safetu issues. Wat trump betreft … google weet alles van de android gebruiker … dus lijkt me niet handig voor de (domste) president van amerika. Bij apple is dat niet het geval. Androids zijn makkelijk te kraken en gegevens uit te halen. Iphones heeft zelfs de fbi problemen mee.

    • @dgh74: Nee hoor, heel vaak als jij via een link vanuit bijv een mail in de browser komt dan moet je vaak links boven terug.

     Enne als je jailbreaked kan je de bestanden gewoon downloaden met bijv. een computer en die middels een cardreader overzetten. De meesten downloaden 100’en tegelijk.
     Je bent dus niet afhankelijk van een shady appstore achtige dienst zoals in bijv. Cydia.

     Nee, ik weet mijn weg in IOS best goed.

     Vwb de FBI, ja dat was stoer nieuws totdat ze in Israel een tool kochten en hij was unlocked … Tja, super beveiliging ….

 6. Hou toch op met draaien om je gelijk te halen man. Jij had het over browsen. Nu ineens over terug naar vorige app. Nah dat kan ook door dubbel tab op home knop of gewoon harder drukken en van links naar rechts swipen. Zo goed is je kennis blijkbaar niet.

  fbi die de hulp nodig heeft van een isrelisch bedrijf om in een telefoon te komen ( werkte eenmalig … nu opgelost ) is iets anders dan een 15 jarige die met een beetje denk en google werk een android hacked vriend. Mijn zwager werkt bij de recherge … die zijn BLIJ wanneer ze een boef vangen die een android heeft. Dan kunnen ze nog wat .. iphone is een ander verhaal.

  Nogmaals … om ellende binnen te halen zal je je iphone idd moeten jailbreaken ( zeg je zelf al ) … android heeft die belemmering niet. Verkeerde website kan in theorie al bingo zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *