Vergelijking: wel of niet van Netflix naar Disney +?

netflix-disney-+-vergelijking
Wij bekijken de voors en tegens op basis van wat we weten.

Voor de mensen die Linux gebruiken kan deze vergelijking wel eens een hele korte worden. Disney + is namelijk voorlopig niet beschikbaar op Linux en de vraag is of dat probleem opgelost kan worden. De beveiligingsstandaard die Linux hanteert voor digitaal rechten management is namelijk veel hoger (niveau 1) dan de standaard die Disney + wil voeren (niveau 3). Dit betekent dat Linux, maar ook enkele Android Apps niet kunnen werken met de streamingservice van Disney +. Het concern is door Linux geïnformeerd, maar heeft nog niet gereageerd. Linux roept ondertussen haar gebruikers op om (nog) geen abonnement op Disney + af te sluiten.

Ook wanneer je geen Linux gebruikt is het de vraag of je de ene dienst zonder meer kunt inruilen voor de andere. De catalogus van Netflix (gemeten in Amerika, dus enige reserve voor Nederland is op zijn plaats) bevat 5.780 titels. Op basis van de enorme lijst met releases zal Disney + van start gaan met 734 titels, oftewel 12,69% van het Netflix-aanbod. Daarbij zullen Netflix en Disney + natuurlijk voornamelijk verschillende titels uitbrengen. Ook wanneer we de ‘Originals’ in ogenschouw nemen wint Netflix deze vergelijking in aantallen glansrijk. Netflix heeft nu al 1.339 Originals in het aanbod en dat alleen is al meer dan het hele aanbod van Disney +. Daarnaast schat de nieuwkomer in de komende jaren zo’n 53 ‘Originals’ te produceren (als we producties voor platforms als National Geographic) niet meenemen. Netflix gaat daar met zo’n 500 titels in de planning ver overheen. (Cijfers gebaseerd op onderzoek door whats-on-netflix.com)

Tot nu toe zien we eigenlijk alleen maar argumenten waarom een overstap niet logisch lijkt. Wanneer je het jezelf financieel kunt veroorloven (Disney + gaat € 6,99 per maand kosten in Nederland en Netflix kost € 7,99 per maand) kun je beide diensten dus beter naast elkaar afsluiten. Als je dan toch moet kiezen ben je bij Disney + eigenlijk alleen goed af als je gaat voor de sprookjesfiguren, superhelden en Star Wars, hoewel we concludeerden dat dit aanbod ook (nog) niet compleet is.

Wat kies jij?

Nog geen reacties

  1. Netflix voor 7,99 bied geen HD optie en je hebt dan minder aantal profielen en tegelijke kijkers.
    Daarmee is het meer voor mensen die het even een maandje willen proberen, Of geen HD TV hebben.

    Tip: Vraag vrienden of familie om een account te delen! Scheelt in de kosten en bij het 4K pakket bijvoorbeeld zal je niet snel met te veel man tegelijk kijken. Bij ons in ieder geval met 5 man nog niet voorgekomen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *