Verhuizen? Eerst even de misdaadkaart checken

Auteur: , 1 Reactie
De Zware Jongens zijn er niets bij

Mocht je nog op zoek zijn naar een nieuw huisadres, wacht nog heel even. De politie is druk bezig om een overlay te maken voor Google Maps die de misdaadcijfers voor elke buurt toont. Zo weet jij ten minste waar je veilig je monsterachtig grote LCD TV vol in het zicht kan hangen.

Dit zegt een woordvoerder van de politie in een discussiegroep op LinkedIn. De verwachting is dat deze kaarten vanaf oktober online staan, waarna (potentiële) buurtbewoners precies kunnen zien wat het Zware Jongens-gehalte van een bepaalde buurt is.

Overigens zal de kaart niet heel precies zijn. Je kunt het gemiddeld aantal inbraken per buurt zien, maar niet specifiek zien hoe vaak er in welk huis is ingebroken. Dat mag namelijk niet van de Nederlandse privacywetgeving, zo zegt de woordvoerder. Voor bestaande bewoners zal het mogelijk oud nieuws zijn, maar als je overweegt om te verhuizen kan het handig zijn om te zien waar je veilig de gordijnen open kan laten en waar je misschien toch maar moet investeren in een hele waakzame en gevaarlijk-uitziende Dobermann een goed bewakingssysteem.1 reactie

Een veilige buurt betekend heus niet dat je je deuren niet af hoeft te sluiten. Misschien zijn juíst in die veilige buurten de meeste huizen voorzien van fatsoenlijke anti-inbraakmaatregelen.

Dit zou anders betekenen dat criminelen aan de hand van deze kaart een ‘veilige’ buurt opzoeken, waar mensen denken niet te hoeven investeren in rolluiken/alarminstallatie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).