Verhuur je oprit via Parkyourcar

Auteur: , 18 Reacties
GT2 in eindhoven

Een soort airbnb voor je oprit!

Het gaat (nu nog) alleen om de opritten rondom vliegveld Eindhoven, maar uitbreiding is heel waarschijnlijk. Het werkt als volgt: Eindhovenaren die op vakantie gaan, kunnen hun oprit verhuren aan automobilisten van buiten de stad die via Eindhoven Airport vliegen. Voor de eigenaar van de oprit heeft het twee voordelen: ze voorkomen dat hun huis doelwit wordt van een inbraak en verdienen ook nog een mooi zakcentje.

De startup Parkyourcar wil het concept na Eindhoven verder uitrollen in Nederland. Voor het parkeren op een oprit adviseren ze een prijs van 4 tot 5 euro per dag, dat is 30 à 40 procent goedkoper dan op een parkeerterrein bij Eindhoven Airport, maar verhuurders zijn vrij om hun eigen prijs te vragen. Het project zal op zijn vroegst half juni ingaan, het vliegveld is van 29 mei tot 15 juni gesloten.

Foto: GT2 RS in Eindhoven18 reacties

En dan moet je nog met een taxi naar de luchthaven en terug. Kan ik m net zo goed iets uit het centrum gratis zetten en een taxi nemen of vanaf huis
@lekkerlinksrijden: maar geen rare parkeerdeukjes bij terugkomst :) maar ik snap je punt
Voorkomen dat er ingebroken wordt? Door je oprit online aan te bieden en daarbij te vertellen wanneer de oprit beschikbaar is?

Klinkt niet logisch
Ik denk dat dit idee wel aan gaat slaan in de wijken rondom het vliegveld bij Eindhoven. In een van die wijken, Meerhoven, hebben bewoners in de hoogseizoenen constant last van auto’s die voor de deur parkeren en er drie weken blijven staan. Dit is al 10 jaar zo.
Op zich geen gek idee. Mijn buren doen het ook als ze met vakantie zijn, hun andere buren parkeren dan hun tweede auto onder hun carport.

Maar ik vraag mij toch af of een inbreker hier intrapt. Misschien de ‘gelegenheidsdief’ wel maar de beroepsratten zullen daar toch wel doorheen kijken denk ik zo. Opeens een andere auto op de oprit die 1, 2, of 3 weken niet van zijn plek komt.
@sportevo: ik zet altijd een leeg flesje bier met glas op de tafel. De buurman wisselt het later even om met een koffie kopje en zo door. Heeft tot zo ver geen inbraak opgeleverd :)
Voorkomen dat hun huis doelwit wordt van inbraak? Er is veel bij ons ingebroken en dat was meestal als alle autos ed voor de deur stonden. Of de auto zelf werd opengebroken
Slim bedacht. Als het ook nog goedkoper is lijkt het mij mooi. Moet je alleen. Wel nog weer een taxi bestellen om bij het vliegveld te komen
Hoe kom ik dan bij ’t vliegveld, een taxirit van 30 euro?

Voor 30 euro kan ik ook vooraan bij het vliegveld op de VIP-Premium Parking parkeren.

Al met al een goed idee, uitvoering minder.
Als er dan een lambo om mijn oprit komt te staan vind ik het goed
@martijn11: En dan zeker de sleuteltjes even door de brievenbus ‘in geval van calamiteiten’…
ik ben van dan tot dan niet thuis, kom dan maar op men oprit staan (met een vrachtwagen liefst) om het huis leeg te halen
Tegen een geringe vergoeding wil ik degene ook nog nog wel halen en brengen met z’n eigen koets, soort van VIP valet.
Aardig idee maar het heeft zo z’n haken en ogen.
via Android app
En toen parkeerde een lekkend barrel op je oprit. De hele oprit vol met olievlekken. No thank you…
@oversoft: gewoon eisen dat er alleen een dikke bak op mag staan.
Ik heb nog wel een plekje over, tegen vergoeding. Ik woon wel in het buitengebied
het gaat in deze vooral om wijken dicht bij de luchthaven zoals Meerhoven. Hier is een snelle busverbinding van 5 minuten naar het vliegveld, busticket betalen is dus alsnog goedkoper.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).