Verkeerde huis wordt gesloopt door foutje via Google Maps

Google Maps
Van die foutjes die je niet eenvoudig terugdraait.

De eigenaar van een huis in Texas kwam thuis en schrok zich kapot. Het huis was namelijk compleet gesloopt. Volgens het sloopbedrijf de schuld van Google Maps. De kaartendienst gaf volgens hen namelijk een verkeerd huis aan. Het gaat om het adres 7601 Cousteau Dr. Er waren twee huizen in deze wijk met dit adres volgens Maps. Beide huizen bevinden zich wel in een ander rijtje.

Blijkbaar dacht het sloopbedrijf hier niet over na en koos precies het verkeerde huis uit. Grappig detail: Apple Maps geeft wél het correcte huis aan. De bewoner van het gesloopte huis werd gebeld door de buren op het moment dat het sloopbedrijf aan de werkzaamheden begon. Er is voor zover bekend nog geen concrete oplossing voor het probleem. Het bedrijf blijft erbij dat het de fout is van Google en niet van hen.

Overigens was het niet-te-slopen huis al beschadigd van een recente tornado. Echter zou deze worden opgeknapt om weer geheel bewoonbaar te worden.

Het correcte huis dat gesloopt moest worden, via Apple Maps
Slopen

3 reacties

  1. Wat een complete randdebiel ben je dan ook als je op basis van maps gaat beslissen welk huis je moet slopen. Dan vraag je toch de opdrachtgever erbij om aan te wijzen welke je moet hebben?

  2. Overigens nog vreemder dat de buurman de slopers niet heeft gestopt of heeft kunnen stoppen. Als iemand ziet dat het verkeerde huis wordt gesloopt dan doet hij/zij daar toch wat aan?
    Raar verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *