Verklapt: binnenkort nieuwe Pokémon in Pokémon GO

pokemon-go
En daarbij is een verrassende rol weggelegd voor Starbucks.

De verwachting dat we in december eindelijk nieuwe Pokémon kunnen vangen, blijkt niet ongegrond. In een officieel Twitter-bericht kondigt ontwikkelaar Niantic vandaag aan dat er op 12 december groot nieuws wordt bekendgemaat, onder andere over de te verschijnen Pokémon in de populaire smartphone-game.

De reactie van het bedrijf komt echter niet uit de lucht vallen. Uit een gelekte Starbucks-memo valt te lezen dat Pokémon Go zou worden uitgebreid met nieuwe Pokémon en een nieuw Starbucks-drankje. Het document was in eerste instantie alleen bedoeld voor Starbucks-personeel, maar het is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering dat belangrijk nieuws uitlekt.

Verder staat in de memo dat het vanaf 8 december mogelijk is om in Pokémon GO op zoek te gaan naar nieuwe Pokémon. Door goed crisismanagement van Niantic weten we inmiddels dat de datum niet (meer) klopt. Ook worden Starbucks-ketens tot Pokéstop worden omgetoverd. Het is echter nog maar de vraag of dit voor iedere Starbucks-keten geldt.

De Pokémon GO-update komt erg gelegen, aangezien er inmiddels al heel wat spelers zijn afgehaakt door een gebrek aan vernieuwing. Naast deze update wil Niantic ook met een speciaal kerst-event meerdere spelers voor zich terugwinnnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *