‘Verkoop iPhone 6S valt tegen en zakt begin 2016 flink in’

Verkoop iPhone 6S valt terug
Apple pakte het ene na het andere verkooprecord met de iPhone 6, maar de iPhone 6S kan dat succes duidelijk niet evenaren.

De techgigant verkoopt in het vierde kwartaal van dit jaar namelijk veel minder toestellen dan voorspeld, zo schrijft Digitimes. Zij spraken met de Taiwanese producenten van iPhone-onderdelen en concludeerden op basis van die informatie dat de vraag naar de iPhone 6S en 6S Plus 5 tot 10 procent lager is dan verwacht.

De reden voor de lagere verkoop laat zich raden, maar het is natuurlijk niet zo vreemd dat de verkopen van de iPhone 6S lager uitvallen dan die van de iPhone 6. De verschillen tussen beide toestellen zijn voor de doorsnee gebruiker minimaal, terwijl de iPhone 6 dankzij zijn grotere display juist wel een totaal nieuwe doelgroep aansprak.

We hoeven ondanks de teruglopende vraag nog steeds geen medelijden te hebben met Apple, want in Q4 van 2015 komt het bedrijf waarschijnlijk uit op 72 miljoen verscheepte iPhones. In het eerste kwartaal van 2016 zullen dat er tussen de 52 en 56 miljoen zijn.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *