Verkoop Samsung Galaxy S9 zakt nog verder in

Samsung Galaxy S9
De verwachtingen waren al niet te hooggespannen, maar de Samsung Galaxy S9 verkoopt zelfs in dat opzicht niet zo best.

De Galaxy S9 is een indrukwekkend en aantrekkelijk toestel, maar hij is niet bepaald onderscheidend ten opzichte van de Galaxy S8. Volgens het Zuid-Koreaanse The Bell is dat terug te zien in de verkoopcijfers, want die lagen in het tweede kwartaal lager dan in Q1. Dat terwijl de Galaxy S9 in een groot deel van het eerste kwartaal niet eens te koop was.

Samsung zou in het eerste kwartaal 10,2 miljoen Galaxy S9-toestellen verscheept hebben. In het tweede kwartaal stijgt dat aantal doorgaans, simpelweg omdat het toestel dan de volle drie maanden in de winkels ligt. Dat gebeurde nu niet: Samsung verkocht er 9 miljoen, waarmee het totaal halverwege 2018 op 19,2 miljoen komt. Dat is minder dan bij de S8, S7 én S6 het geval was.

Samsung is en blijft marktleider, maar dit soort cijfers zijn niet zo lekker als je op het punt staat een nieuw, nog duurder toestel (lees: de Note 9) te lanceren.

8 reacties

    • @racenderechter: of je het overkill vind daargelaten maar licht verbeterd is toch wel een beetje een understatement. De processoren en geheugen die elk jaar op de markt komen zijn aanzienlijk sneller en zuiniger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *