Verkoop Xbox 360 daalt met 50%

Auteur: , 2 Reacties
Xbox Verkoop Daalt

Het lijkt dat gamers op de nieuwe generatie consoles wachten en de huidige spelcomputers links laten liggen.

Verkoop van de Xbox 360 daalt namelijk drastisch in Amerika. In februari en maart werden er respectievelijk 302.000 en 261.000 Xbox 360-consoles verkocht, in april bedroegen dit er nog maar 130.000. Toch weet Microsoft daarmee nog steeds een marktaandeel van 42% te realiseren, waarmee ze duidelijk de koppositie behouden in de console-wereld.

De reden voor deze daling hangt vermoedelijk samen met de komst van de nieuwe Xbox, die op 21 mei wordt aangekondigd. Echter, de nieuwe console zal niet voor eind van dit jaar verschijnen. Als de verkoop nu al achteruit gaat, gaat Microsoft op gaminggebied waarschijnlijk zware tijden tegemoet.

Wel wist de Xbox 360 in april 6 van de top 10 consolegames te behouden, zoals NBA 2K13, Dead Island, BioShock Infinite en Call of Duty: Black Ops II. (via: The official Micrsoft Blog)2 reacties

Vind het sowieso nog knap dat die dingen verkopen aangezien de 360 al zo lang op de markt is.
@964rs: Ik wilde net zeggen, ondanks dat er bij elke verkochte console een marginaal verliesje wordt geboekt toch nog knap dat er dik 100d van worden verkocht, plus benodigde games.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).