Verkoopcijfers PC’s bereiken laagste punt sinds 2009

Auteur: , 3 Reacties
Desktop-PC-Verkoopcijfers

Is de PC over zijn hoogtepunt heen? Verkoopcijfers laten zien dat de personal computer slecht in de markt ligt, en dat het begin van 2015 de slechtste periode was van de afgelopen zes jaar.

In de tweede helft van 2014 was er nog een korte opleving te zien, omdat men toen massaal PC’s ging vervangen door het einde van Windows XP. Die stijging was echter van korte duur, want sindsdien is er een sterke daling te zien, zo blijkt uit een onderzoek van Gartner en IDC. De twee onderzoeksbureau’s maakte een voorlopige schatting die er op neerkomt dat de verkoop van desktop computers tussen 5,2 en 6,7 procent zal dalen.

Laptop en hybride pc leven op
Terwijl de klassieke desktop PC naar de achtergrond verdwijnt, is er juist sprake van een opleving op het gebied van laptops en hybride pc’s (een mix van een tablet en laptop in één). Lenovo lijkt hier goed op in te spelen, want dat merkt blijft maar terrein winnen als marktleider. Ondertussen blijft Acer verder kelderen.

Volgens de onderzoeksbureau’s is dit overigens geen reden tot paniek voor de PC-markt. Later dit jaar verschijnt Windows 10 op de markt, en dat zal veel mensen weer moeten overhalen om een nieuwe desktop in huis te halen. Beide onderzoeken van Gartner en IDC zijn hier en hier te lezen.3 reacties

Pc’s zie ik alleen nog maar gebruikt worden in bedrijven en voor gaming. Als je thuis bent pak je toch makkelijker je laptop of tablet.
Desktops zijn al jaren minder in trek, logisch, want de meeste mensen gebruiken hun pc enkel voor dingen die je ook op een tablet of laptop kan doen. De enige gebruikers die echt een desktop nodig hebben zijn fanatieke gamers die het snelste van het snelste willen en hobbyisten die de snelheid nodig hebben voor zware beeldbewerkings programma’s of andere veeleisende toepassingen.
Het zou mij dan ook niets verbazen als ondanks de dalende verkoopaantallen de gemiddelde prijs van verkochte desktops wel aan het stijgen is.
de titel is wel wat verwarrend, want een PC is van Microsoft en hier wordt een desktop bedoeld, dat kan dus ook een Mac zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).