Verkoopcijfers: Samsung Galaxy S9 schiet iPhone X voorbij

Auteur: , 11 Reacties
Samsung Galaxy S9 pre-orders

Een definitieve wisseling van de wacht?

De afgelopen maanden hebben we bijzonder veel aandacht besteed aan de nieuwe Galaxy S9-toestellen van Samsung. Niet zo gek ook, want de verfijnde versie van de Galaxy S8 steekt gewoon bijzonder goed in elkaar. Toch bleef de iPhone X het wereldwijd qua verkopen beter doen in de releasemaand maart. Tot nu dan, want de marketinganalisten van Counterpoint melden een ommekeer.

In de maand april is zowel de Galaxy S9 als Galaxy S9 Plus meer verkocht dan welk toestel dan ook. Met een marktaandeel in de verkopen van respectievelijk twee keer 2,6 procent is er een gat geslagen van 0,3 procent naar nummer 3, de iPhone X.

Marktaandeel

Het is niet zo heel gek dat de iPhone X niet meer het best verkochte toestel is in april 2018. Het product ligt immers al enkele maanden in de winkels, zij het voor een pittig prijsje. De iPhone 8 Plus en de reguliere 8 beschikken over een aandeel van 2,3 en 2,2 procent.

Een andere opvallende constatering is dat de iPhone 6 én iPhone 7, die nog altijd ondersteund worden door Apple, allebei nog in de top tien te vinden zijn. Daarnaast zorgt de agressieve prijsvermindering voor de Galaxy S8 ervoor dat het toestel de top 10 mag sluiten met een aandeel van 1,3 procent in de maand april.11 reacties

laat ons hopen, het is hier lang genoeg applerata geweest ipv algemeenrata of androidrata
Prijstechnisch gezien is de Galaxy S9 allang geen competitie meer voor de iPhone X. Echt bizar hoe Samsung z’n early adopters een ‘beloont’ door al na 2, 3 maanden de prijs met meer dan 200 euro te verlagen.
@rrrobert: Geen idee of dat alleen door Samsung komt. Adviesprijs zal nog wel redelijk hetzelfde zijn alleen zijn de leveranciers vrij om de vraagprijs naar beneden te schroeven, iets wat bij Apple zo goed als onmogelijk is d.m.v. afspraken.

Apple producten zijn ook altijd uitgesloten van BTW korting acties bij Media Markt, zegt genoeg..
@ffw88: Dit komt niet door afspraken maar doordat Apple ook de inkoop prijs hoog houd.

Leveranciers kunnen alleen maar stunten met de verkoop prijs als ze het toestel ergens goedkoop kunnen inkopen. Dat is bij Samsung het geval, die schieten hem zelf redelijk snel af.
@rrrobert: Ik blijf dat bizar vinden idd, Samsungs (maar eigenlijk alle Android toestellen) zijn totaal niet waarde vast. Schrijven gigantisch af de eerste drie maanden.

Zal wel een reden hebben lijkt mij.
@donstil: wat boeit dat nou ?
Geen ene ruk !

Als je dit weet dan wacht je 2 maand en dan koop je je Android stukken goedkoper, sim-pel.

Als het je niet boeit en direct het nieuwste wilt hebben dan koop je hem bij launch en schrijf je snel af, sim-pel.

Mij gaat het erom dat ik voor mijn geld bang for the buck krijg, koop hem niet als belegging of om mee te pochen van kijk mij nou geld hebben.

Nog ff en je gaat vertellen dat je iPhone steeds meer waard wordt.
@turbobrick: geen slechte bang for the buck … 5S met 6 jaar ondersteuning.
@dgh74: jij hebt ook echt geen idee wat Bang for the Buck voor staat je ?
Ondersteuning heeft daar niks mee te maken, immers een Galaxy S3 of iedere andere verouderde Android phone doet het vandaag de dag ook nog en draait gewoon alle apps.

Bang for the buck slaat op het bieden. Van veel waar voor het geld. De 5S was bij lunch mega duur en scoorde niet eens op alle vlakken erg goed. De accu was niet denderend, de camera was ook niet geweldig vergeleken met de competitie, matig scherm terwijl OLED toen al zijn intrede deed, en zo zijn er nog wat punten.

Sure, IOS11 draait er nog op en straks dan 12 maar wat kan je er eigenlijk mee ?
Bellen, sms, een whatsapp ( mits niet teveel berichten met Attachments) een zeer matige foto en een half dagje standby.
Het geheugen is met een flinke contacten lijst.

Wow, wat leuk zo’n laatste software update waar je in weze nauwelijks wat mee kan.

Bang for the buck is iets kunnen kopen (state of the art) voor niet teveel dat alles doet wat de gebruiker op dat moment graag doet en dat ook een tijdje probleemloos blijft doen.
@turbobrick: zet jij maar de laatste android op een s3 bijdehand … kijken hoe snel ie is. Gaat niet lukken … en dus ook niet de laatste apps die niet werken op oude android versies.

En alles werkt gewoon hoor op een 5s. Sterker nog van de iphone 6 zijn er nog een hoop prima werkend met ios 11 in het wild te vinden. Nieuwe batterij nodig ok. Zelfs dan nog goedkoper dan een high end android uit dat jaartal.

Je snapt ut echt niet he … geeft niet hoor.
http://www.1dayfly.nl

Leuke aanbieding.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).