Vernieuwde Sony smartphones stellen teleur

Sony Xperia XZ2 render
Het vuurwerk blijft in de kast liggen.

De afgelopen maanden zijn we getrakteerd op veel geruchten en gelekte afbeeldingen van de vernieuwde Sony smartphones. De een nog spectaculairder en mooier dan de ander, maar gisteren kwam zeer betrouwbare ‘leaker’ Evan Blass met een heel ander toestel op de proppen: de Xperia XZ2 en zijn compacte broertje zijn in geenszins vernieuwend of uitdagend te noemen.

Hoewel de nieuwe beeldverhouding van 18:9 aanwezig is, blijven de toestellen er verre van speciaal uitzien. Er zijn nog steeds redelijke randen aanwezig, zowel aan de boven- als de onderkant. Ondanks de relatief kleine schermen voor toestellen met deze beeldverhouding (5,7 inch en 5 inch), ziet het design er alsnog wat lomp uit.

Over de aanwezige hardware hoeven we gelukkig niet te klagen. Volgens VentureBeat is er namelijk een Snapdragon 845-chipset aanwezig, de nieuwste in de reeks. Beide schermen krijgen een Full-HD schermen mee, een 19 megapixelcamera en de mogelijkheid om in 4K HDR te filmen. Het is vooral de afwezige hardware die pijn doet voor de audiofielen onder ons: er is geen koptelefoonaansluiting.

De verdere specificaties en mogelijkheden van de Sony Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact worden hoogstwaarschijnlijk op het Mobile World Congress bekendgemaakt. Deze tech-beurs begint officieel op 26 februari en duurt tot 1 maart. Voor Sony hebben we echter nog maar weinig hoop.

2 reacties

 1. Beetje de “iPhone 8” onder de android toestellen dus. High end hardware in lompe body.

  Ik ken een aantal trouwe Sony smartphone gebruikers om me heen en het strakke edge design gebeuren boeit ze eigenlijk niet. Camera functionaliteiten wel. Opmerkelijk dat Sony de koptelefoonaansluiting schrapt.

  • @ffw88: Sony is het Apple van de jaren 80 en 90.
   Doen hun eigen ding en moesten zich met name onderscheiden door innovatie en design.
   De laatste jaren is het enige dat mensen nog wat Sony willen hebben een PS4 en daar houd het echt mee op.
   Op telefoon gebied graven ze al jaren hun eigen gat en doen precies wat de meeste consumenten niet willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *