Verrassend: dit zijn de plannen van Apple TV + & Netflix

netflix-apple-tv-plus-bioscoop
Zijn de bordjes verhangen in de concurrentiestrijd?

Zoals we al meldden is Apple TV + (een beetje) begonnen met streamen. Vanaf november moet de dienst volledig operationeel zijn en kun je een maandabonnement kopen voor $ 4,99. Hiervoor kun je met 6 aansluitingen tegelijk kijken. Die prijs ligt beduidend lager dan de prijs die Netflix voor een abonnement vraagt.

Aangezien Apple veel grote namen heeft aangetrokken en ook een miljardenbudget in dit project wil stoppen dreigt er een enorme concurrentiestrijd te gaan ontbranden. Zeker nu Disney + vanaf de zijlijn toekijkt is de gunst van de streamer belangrijker dan ooit… zou je denken.

We meldden eerder al dat Netflix toekomstige producties eerst in bioscopen wil vertonen voordat ze gestreamd worden. Dit leek een ongunstige ontwikkeling voor de streamer en men verwachtte dat dit een pré zou veroorzaken voor Apple en Disney.

Nu blijkt dat Apple TV+ het idee klaarblijkelijk minder vreemd vond. Insiders wisten The Wallstreet Journal te melden dat Apple TV+ haar nieuwe films ook eerst wekenlang in bioscopen wil laten draaien voordat ze naar de streamingservice worden gebracht. Men zou zelfs al een eerste release op het oog hebben met Sofia Coppola’s “On the Rocks,” dat na een bescheiden voorpremière op het filmfestival van Cannes in première zou moeten gaan.

Inmiddels is in dezelfde bijdrage te lezen dat het plan van Netflix om haar producties eerst in de bioscopen te produceren in de ijskast is geschoven. Zou Netflix nu de voorsprong pakken omdat zij wel exclusiviteit kan bieden aan haar streamers? Zouden de streamers dit waarderen door de hogere abonnementsprijs te blijven beetalen? Het zou wel eens een warme winter kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *