Nieuw: alles over Call of Duty: WWII

Call of Duty: WWII
Releasedatum, modi en verhaalelementen onthuld. Oh, en natuurlijk de trailer!

Tijdens onthullende livestream van de aankomende Call of Duty: WWII zijn een hoop dingen naar buiten gekomen. Veel geruchten rondom de aankomende game in de populaire franchise werden zojuist ontkracht, al dan niet bevestigd. Hier alles op een rijtje, maar eerst natuurlijk de trailer!

[gv data=”D4Q_XYVescc”][/gv]

Doorgaans zijn er twee kampen als het gaat om CoD. Of je houdt van de serie, of je haat het. Aan welke kant je ook staat, deze trailer laat het hartje van iedere shooter-liefhebber sneller kloppen, toch?

WWII
Veteranen van de serie zullen het zich met liefde herinneren; Call of Duty begon in de Tweede Wereldoorlog en gaat na bijna 10 jaar aan Vietnamoorlog, futuristische ruimte-crap en moderne oorlogvoering weer terug naar zijn roots. Het verhaal zal onder andere draaien om de Amerikaanse soldaat Ronald ‘Red’ Daniels en zijn kameraden. Ook hintte de ontwikkelaars, Sledgehammer Games deze keer, naar een verhaallijn met een Britse soldaat, een Franse verzetsstrijder en een mogelijk Afrikaans-Amerikaans peloton. Of we de Tweede Wereldoorlog ook eens door de ogen van de ‘slechteriken’ zullen zien, is nog niet duidelijk. Het verhaal zal zich volledig afspelen in de eindfase van de oorlog, in 1944 en 1945.

Uit de trailer blijkt onder andere dat de stranden van Normandië een setting zullen zijn. Ook waren beelden van Parijs en mogelijk de (Franse) Ardennen te zien. Welke andere fronten, offensieven en settings we gaan krijgen, is nog niet duidelijk. Wel gaat Activision (de uitgever van Call of Duty) tijdens de gamebeurs E3 meer informatie vrijgeven over het verhaal en de omgevingen.

Overigens is niet iedereen blij met de setting van de nieuwste uit een goedgevulde reeks Call of Duty-games. Hoewel fans al jaren vragen om een ouderwetse (letterlijk en figuurlijk) CoD, stellen sceptici dat het wel heel toevallig is dat Activision nu pas luistert naar de fans, net nadat Battlefield 1 met een historische setting lovende recensies ontving.

Amerikaanse soldaten op het West-Europese vasteland (bron: Activision)

Modi
Call of Duty zal – in tegenstelling tot hardnekkige geruchten van de laatste dagen – weldegelijk een zombie-modus bevatten. Sceptisch of niet, iedereen houdt van Nazi-zombies, toch?

Die modus zal verpakt zijn in de vorm van co-op gameplay. We zullen waarschijnlijk zoals we gewend zijn met minimaal 2 spelers hordes aan ondood Nazi-tuig kunnen afknallen. Ook maakte Sledgehammer bekend dat er een apart verhaal verteld zal worden in deze losstaande campagne. Het zal hierbij voornamelijk gaan over hoe het Derde Rijk een superleger probeerde te maken en in dit proces ondode Nazi’s creëerde.

Beta en release-datum
Call of Duty: WWII komt traditiegetrouw in november uit, op 3 november om precies te zijn. Voor die tijd zullen spelers die de game pre-orderen toegang krijgen tot de multiplayer beta. Wanneer de beta van start zal gaan is nog niet bekend. Ook is de content van de testversie nog niet nader gespecificeerd.

Call of Duty: WWII zal in elk geval uitkomen voor de PlayStation 4, maar ik durft te garanderen dat de game ook uit zal komen voor de Xbox One en PC.

Voor alle details en onthullingen kun je hieronder de livestream terug kijken. En wat denk jij? Laat in de comments weten of jij ook zo ontzettend veel zin hebt in Call of Duty: WWII.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *