Verse foto’s van het nieuwe Facebook-hoofdkantoor

Dit zijn nieuwe foto's van het toekomstige Facebook-hoofdkantoor
Mark Zuckerberg zocht een nieuw hoofdkantoor dat het ‘community gevoel’ van Facebook zou uitstralen. Hij kwam terecht bij architect Frank Gehry, die dit voor hem maakte.

Frank Gehry vergaarde wereldfaam als architect. De inmiddels 85-jarige Canadees is onder andere bekend van het Dansende Huis in Praag en het Guggenheim Museum in het Spaanse Bilbao. Op zijn lauweren rusten is er niet bij, want in zowel New York als Palo alto geeft hij de kantoren van Facebook nieuw cachet.

En het grand masterpiece wordt het nieuwe hoofdkantoor dat volgend jaar de deuren opent en met een tunnel aan het huidige kantoor in Menlo Park wordt verbonden. Geen recht-toe-recht-aan-gebouw, maar een complex vol diagonale muren en een dak dat verstopt zit onder een park, inclusief werkbanken, cafés en talloze bbq-plekken.

Het gebouw – waarvan het ontwerp al in 2012 werd gepresenteerd – zal zo’n vier hectare in beslag nemen. Business Insider kreeg vandaag een nieuw stapeltje foto’s van Facebook waarop de maquette te zien is. Check ze HIER.

[lg_folder folder=”Facebook/Hoofdkantoor/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *