Verse foto’s van het nieuwe Facebook-hoofdkantoor

Auteur: , 2 Reacties

Mark Zuckerberg zocht een nieuw hoofdkantoor dat het 'community gevoel' van Facebook zou uitstralen. Hij kwam terecht bij architect Frank Gehry, die dit voor hem maakte.

Frank Gehry vergaarde wereldfaam als architect. De inmiddels 85-jarige Canadees is onder andere bekend van het Dansende Huis in Praag en het Guggenheim Museum in het Spaanse Bilbao. Op zijn lauweren rusten is er niet bij, want in zowel New York als Palo alto geeft hij de kantoren van Facebook nieuw cachet.

En het grand masterpiece wordt het nieuwe hoofdkantoor dat volgend jaar de deuren opent en met een tunnel aan het huidige kantoor in Menlo Park wordt verbonden. Geen recht-toe-recht-aan-gebouw, maar een complex vol diagonale muren en een dak dat verstopt zit onder een park, inclusief werkbanken, caf├ęs en talloze bbq-plekken.

Het gebouw – waarvan het ontwerp al in 2012 werd gepresenteerd – zal zo’n vier hectare in beslag nemen. Business Insider kreeg vandaag een nieuw stapeltje foto’s van Facebook waarop de maquette te zien is. Check ze HIER.2 reacties

Ik ben niet onder de indruk eigenlijk… Als je al het groen even wegdenkt houd je een behoorlijk 13 in een dozijn gebouw over.
@dondeboer: Daarbij vraag ik me af of facebook nog steeds zo groot is als nu tegen de tijd dat ze dit gebouwd hebben, maar goed, dat zal de tijd uitwijzen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).