Verse Microsoft-CEO verdient in 2014 al 18 miljoen dollar?

Verse Microsoft-CEO verdient in 2014 al 18 miljoen dollar?
Ze zullen bij Microsoft erg blij zijn met Satya Nadella. Want bij goed functioneren verdient de beste man ruim 14x zoveel als zijn voorganger Steve Ballmer.

Het jaarsalaris van de Microsoft-baas staat in zogeheten SEC-documenten. Deze werden onlangs gepubliceerd door The Seattle Times. Het astronomische verschil tussen de salarissen van Nadella en Ballmer is overigens wel eenvoudig te verklaren. Steve Ballmer heeft 4% van Microsofts aandelen in bezit en weigerde zich uit te laten betalen in aandelen.

Nadella heeft daar minder problemen mee en ontvangt op die manier al 13 miljoen dollar. Verder krijgt de CEO een basissalaris van 1,2 miljoen en een 300% bonus die goed is voor 3,6 miljoen dollar. Opgeteld is dat dus een kleine 18 miljoen dollar.

Toen Nadella nog als hoofd van de Server- en Toolsdivisie van Microsoft werkte, verdiende hij overigens ook al meer dan Steve Ballmer. Toch hoeven we geen medelijden te hebben met de voormalige Microsoft-baas. Steve was in 2013 nog goed voor zo’n 18 miljard dollar.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *