Verslaafd aan je smartphone? Dit is dé oplossing

Auteur: , Geen reacties
Ideale oplossing voor smartphoneverslaving

Een lichtelijk grappige oplossing voor een vrij serieus probleem.

De smartphone is tegenwoordig niet meer uit onze broekzak of handen te krijgen. Hebben we het toestel even niet bij ons, dan lopen we (volgens onszelf) al jaren achter qua actualiteiten. Bij sommigen bereikt hun smartphoneverslaving echter een punt dat het mobieltje tevoorschijn wordt getoverd zonder dat je weet wat je precies wil gaan doen.

En dat gaat natuurlijk een beetje te ver. Gelukkig heeft de Oostenrijkse ontwerper Klemens Schillinger de oplossing in huis: zijn Substitute Phone zorgt ervoor dat je drang om naar je smartphone te kijken, vermindert. Althans, dat is de gedachte die erachter zit.

In plaats van je toestel op te pakken, is het de bedoeling dat je de Substitute Phone uit je broekzak haalt. Dit alternatief moet je echte smartphone doen vergeten. In een interview met Dezeen meldt Schillinger dat deze ‘decoy’ de verslaving tegen moet gaan.

Substitute Phone

Het enige wat je op de Substitute Phone kunt doen, is over de verschillende rollende bolletje gaan met je hand, vergelijkbaar met de bewegingen die je op een echte smartphone maakt. Hoewel de Substitute Phone slechts een onderdeel was van een speciale expositie van de Vienna Design Week, moet het voorwerp binnenkort verschijnen in Schillingers’ webshop.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).